Fodbold

AGF og Randers genoptog Superligaen under særlige forhold - men én ting var, som det plejede

Med en sen scoring sørgede AGF-angriberen Patrick Mortensen for, at hjemmeholdet fik 1-1 imod Randers, der dog holder fast i en imponerende stime.

Selvom der ikke var spillet Superliga-fodbold i næsten tre måneder, havde Randers ikke glemt, hvordan man tager point fra AGF.

Randrusianerne har ikke tabt til AGF siden august 2015, og det har de heller ikke efter torsdagens specielle opgør, som blev afviklet uden tilskuere på stadion i Aarhus.

Det blev dog ikke til tre point, som det ellers længe så ud til. I overtiden dukkede AGF-angriberen Patrick Mortensen nemlig op og gjorde det til slutresultatet 1-1.

Det ene point til begge hold betyder, at AGF er så godt som sikre på at slutte i top seks. Med to runder tilbage af grundspillet har de seks point ned til Randers på syvendepladsen. Desuden har AGF en bedre målscore.

Tilskuere på stadion - sådan da...

Normalt er der fuld gang i tribunerne til et lokalopgør mellem AGF og Randers. Torsdag var der tomt på tilskuerpladserne – men tilskuerne var faktisk til stede alligevel. I hvert fald på en måde.

På sidelinjen kunne spillerne nemlig se tilhængerne hjemme i stuerne via flere skærme.

Men det var ikke det eneste, som var anderledes. På noget utraditionel vis havde spillerne gjort sig klar i de til lejligheden opstillede telte på løbebanen omkring stadion.

Trods den noget utraditionelle forberedelse manglede spillerne ikke tænding på banen, da kampen blev fløjtet i gang. De gav den fuld gas i nærkampene og glemte for en stund alt om coronavirus og forbehold.

Randers-spilleren Alhaji Kamara fremtvang en lidt forsinket reaktion fra de få Randers-fans, der havde fået hul igennem på tilskuerskærmene. Det skete efter et kvarters spil, da angriberen headede et stykke forbi AGF-målet.

Reaktionen fra AGF’s stab var til gengæld hørbar på det mennesketomme stadion, da Erik Marxen gik hårdt til en AGF-spiller midtvejs i første halvleg.

Mærkværdigt mål sendte Randers i front

De første 45 minutter var i det hele taget en duelpræget og jævnbyrdig affære, hvor ingen af holdene tilspillede sig de helt store chancer.

Og det var egentlig heller ikke en stor chance, da den østrigske midterforsvarer Simon Piesinger tog chancen fra lang afstand med et halvforkølet lob. Men bolden sejlede i en blød bue henover AGF-målmand, William Eskelinen, der ikke var uden chance.

Målet til 1-0 frembragte for alvor reaktioner fra fansene på de opstillede skærme, som pludselig viste AGF-tilhængere, der hængte med mulen, og Randers-fans, der ikke kunne få armene ned.

Komplekset fortsætter trods sen udligning

AGF kom anderledes ud til anden halvleg, og bolddrengene fik hurtigt travlt. Hjemmeholdet pressede nemlig gæsterne i bund, og flere gange blev de tvunget til at cleare den lille runde til indkast.

Det krævede afspritning og en ny bold i spil. Noget, der faktisk gik ganske gnidningsfrit kampen igennem.

Men Randers stod imod - i hvert fald til der manglede ganske få minutter. Her gav Patrick Mortensen AGF's tilhængere noget at juble over, da han sendte det udlignende mål ind.

Og det var til at se på skærmene med AGF-fans, der brød ud i vild jubel. Randers holder trods den sene udligning fast i den imponerende 'AGF-stime'.