Fodbold

FCN-træner roser målscorer: - Potentiale på højde med Neymar

Flemming Pedersen er ikke bleg for at sammenligne Kamal Deen Sulemana med en af verdens bedste spillere.

Kamel Deen Sulemana åbnede fredag sin målkonto i Superligaen med et flot et af slagsen.

Efter en dribletur sendte den kun 18 år gamle ghaneser køligt bolden over i det lange hjørne af målet til 2-0 i FC Nordsjællands sejr på samme cifre over Silkeborg.

Men den imponerende scoring overrasker ikke FCN-træner Flemming Pedersen.

- Kamal Deens mål var ikke nogen tilfældighed, for sådan nogle ser vi ham lave hver dag til træning, fortæller træneren.

Og lige netop Deen, der i dag spillede sin fjerde superligakamp, havde Pedersen flere rosende vendinger om, da han sammenlignede ham med selveste Neymar.

- Ham her er voldsom, fordi han er så hurtig.

- Vi taler om potentiale på højde med Neymar, og måske endda mere end det, fordi han er endnu hurtigere, siger FCN-træneren.

Øvet sig længe på frispark

FC Nordsjællands midtbanedynamo Magnus Kofod Andersen scorede også sit første 3F Superliga-mål fredag, da han med et brag af et frispark sendte sit hold i front.

Det har længe været Kofods midtbanekollega Mikkel Rygaard, der har stået for de direkte frispark for FCN, men det håber 21-årige Kofod vil ændre sig lidt nu.

- Det er okay, hvis jeg ikke bliver førstevalg, men jeg tror, at jeg får den ude fra højresiden fra nu af. Så kan Rygaard og jeg deles om den, siger han.

Kofod mener ikke, at det var tilfældigt, at det første superligamål kom efter et direkte frispark.

- Jeg har øvet mig rigtig, rigtig længe på frispark lidt længere ude fra.

- Lige siden, jeg kom op i truppen, har jeg sammen med Emiliano Marcondes sparket mange frispark til træning, og efter det har jeg så trænet det med både Mathias Jensen og Mikkel Damsgaard, fortæller den unge spiller.

Flemming Pedersen var ikke overrasket over sit holds evne til at skabe chancer, men alligevel var der noget, der overraskede ham.

- Vi vidste, at mulighederne ville komme af sig selv, fordi vi har så individuelt stærke spillere.

- Men det var nu overraskende, at Kofod scorede dét mål, siger Pedersen.