Fodbold

Malmö-stjerne i konflikt med Jon Dahl

Jon Dahl Tomasson har været i spidsen for Malmö siden januar.  Ronny Hartmann / Ritzau Scanpix

Rasmus Bengtsson, en af Malmö FF's største profiler, er kommet i konflikt med træner Jon Dahl Tomasson efter at have forladt en træning i vrede.

Den svenske klub Malmö FF's sidste træning inden hjemsendelsen i slutningen af marts blev uden et pænt 'på gensyn' mellem den danske cheftræner Jon Dahl Tomasson og svenske Rasmus Bengtsson.

Sidstnævnte forlod nemlig træningen i vrede før tid. Efter at have begået frispark i en tackling med danske Anders Christiansen kogte det over for den 33-årige midterforsvarer, da han modtog en form for straf, skriver Aftonbladet.

Og Bengtsson gik ikke bare i omklædningsrummet for lige at køle ned i ti minutter - han kørte direkte hjem.

Efterfølgende forsøgte den danske træner, som blev ansat i Malmö i starten af 2020, at ringe til Bengtsson. Men han skulle angiveligt have nægtet at svare.

Skulle undskylde til holdet

Da Malmö FF igen blev samlet efter corona-pausen, slog Jon Dahl på første holdmøde fast, at han ikke accepterede Bengtssons opførsel før ferien. Danskeren forlangte desuden en undskyldning til holdet.

Så skulle man tro, det var ude af verden.

Men allerede i første træning efter holdmødet opstod der en lignende situation, hvor Bengtsson var involveret i en strafaktion. Jon Dahls ret præcise ordre, om at Bengtsson skulle blive træningen ud, blev ignoreret. Bengtsson skød skylden på en mindre skade og forlod derefter træningen.

Rasmus Bengtsson har spillet 130 kampe for Malmö FF.

Efterfølgende er han blevet spurgt til ind til sit forhold til Jon Dahl.

- Det er okay, synes jeg, siger Bengtsson til Aftonbladet.

Derefter understregede han kort, at der ikke var noget problem, og at han bare kørte på.

'Sådanne ting sker dagligt'

Den danske træner har til de svenske journalister også forsøgt at tone hele sagen ned, selvom Aftonbladet ikke er i tvivl om alvoren i sagen.

- I en professionel organisation, som vi er, går man sommetider over grænsen. Så må man tage konsekvensen af ​​det og komme videre, siger Jon Dahl.

Han understreger, at forholdet mellem dem er fint, og fortæller samtidig med et smil, 'at det er gamle nyheder'.

Og ifølge danskeren er situationer som dette hverdagskost.

- Sådanne ting sker dagligt i klubber rundt om i Europa, siger Jon Dahl, og fortæller at der intet underligt er mellem ham og Bengtsson.

Rutinerede Rasmus Bengtsson har spillet i Malmö FF siden 2015 og skulle efter sigende være et varmt navn til at overtage anførerbindet efter Markus Rosenberg.