Fodbold

Schalkes krise fortsætter efter nederlag til bundhold

Med et 0-1-nederlag hjemme mod Werder Bremen er Schalke oppe på 11 kampe uden sejr i Bundesligaen.

11 kampe uden sejr er den nedslående kendsgerning for Schalke 04 efter lørdagens 0-1-nederlag på hjemmebane til bundholdet Werder Bremen i den tyske Bundesliga.

Storklubben fra Gelsenkirchen udbygger dermed den rædselsstime, der allerede var begyndt inden den ufrivillige coronapause.

Siden ligaen blev genoptaget for to uger siden, har Schalke spillet fire kampe og tabt dem alle. Den samlede målscore lyder på 1-10.

Indsatsen mod Werder Bremen giver ikke grund til megen optimisme for træner David Wagner, der ellers gav den kommende Bayern München-målmand Alexander Nübel comeback efter fire kampe på bænken.

Spillet var harmløst og passivt, og gæsterne - der er næstsidst i ligaen - sad på det meste. Efter 32 minutters spil lavede Werder Bremen det, der skulle vise sig at blive kampens eneste mål.

Schalke mistede bolden, mens holdet var på vej frem, og det blev fatalt. Milot Rashica sendte kuglen frem til Leonardo Bittencourt, som smukt drejede den over i modsatte side af målet til 1-0.

Hjemmeholdets indsats var så sløj, at Wagner skiftede fire spillere ud, inden der var gået en time, men det blev det selvtillidsforladte mandskab ikke meget bedre af.

Ved julepausen lå Schalke side om side med ærkerivalen Dortmund og var med i kampen om Champions League-pladserne. Nu er holdet havnet i ingenmandsland midt i rækken.

Werder Bremen kan til gengæld skimte lys i mørket. Holdet har ikke lukket mål ind i de seneste tre kampe, der har indbragt syv point i kampen for at undgå nedrykning.

I en af lørdagens øvrige kampe vandt danskerklubben Hoffenheim med 1-0 ude over Mainz på en scoring af Ihlas Bebou kort før pausen.

For danskerne blev kampen en noget blandet omgang.

Jacob Bruun Larsen blev skiftet ud med en skade i første halvleg, mens Robert Skov misbrugte en helt åben chance efter en halv times spil.

Skov var dog aktiv på sin position som offensivspiller med udgangspunkt i højre side og havde flere farlige forsøg med venstrebenet.

Hoffenheim er placeret på syvendepladsen og er med i kampen om billetter til næste sæsons europæiske turneringer.