Fodbold

Schmeichels manager var ramt af coronavirus - kunne næsten ikke gå

Leicester Citys manager Brendan Rodgers har som den anden Premier League-manager bekræftet, at han har haft covid-19.

Listen over engelske fodboldspillere, der er blevet testet positiv for coronavirus, bliver hele tiden længere, og nu kan endnu en manager tilføjes.

Kasper Schmeichel og Leicester Citys manager, Brendan Rodgers har fortalt, hvordan han led af åndenød efter at have fået virussen i marts.

- Jeg kunne knap nok gå, siger han til BBC og uddyber:

- Vi havde en uges fri, før vi skulle have spillet mod Watford, og ugen efter begyndte jeg at blive syg.

- I tre uger havde jeg ingen lugte- eller smagssans. Jeg havde ingen styrke, og en uge efter havde min kone det på samme måde. Vi blev testet, og vi havde begge virussen.

Rodgers er ikke den første Premier League-manager, der bekræfter, at han har haft covid-19. Arsenal-manageren Mikel Arteta blev også testet positiv i marts.

Føles som at bestige et bjerg

I 2011 besteg den 47-årige manager Kilimanjaro i forbindelse med velgørenhed, efter at have vundet Championship-slutspillet med Swansea og ført klubben til Premier League for første gang.

Og efter at have haft covid-19 sammenligner Rodgers nu virussens symptomer med at bestige Afrikas højeste bjerg.

- Det mindede mig om, da jeg besteg Kilimanjaro. Jo højere du gik, jo mere led du med akklimatisering, og jo sværere var det at trække vejret, siger Rodgers og fortsætter:

- Jeg kan huske, at jeg prøvede at løbe for første gang efter at have været syg, og det var svært bare at gå ti meter. Jeg havde ingen appetit, og det var en underlig fornemmelse at spise mad uden nogensinde at smage og lugte, hvad det var.

- Det har virkelig fået mig til at værdsætte at være sund og rask.

Tilbage på træningsbanen

Som resten af Premier League-holdene er Leicester nu også vendt tilbage på træningsbanen, hvor de forbereder sig på genstarten af ligaen den 17. juni.

Og det er til stor glæde for Leicester-manageren endelig at se sine spillere på græs igen.

- Det er godt at have kontakt igen og at være i nærheden af dem (spillerne red.). De sidste par dage har vi været opdelt i grupper på 12, hvilket ikke er normalt, men hvordan de har tilpasset sig, har virkelig været flot, siger Rodgers og tilføjer:

- Rytmen i træningen har ændret sig, men jeg er virkelig tilfreds med deres fysisk – det er som om, de aldrig har været væk.

'Vi er meget heldige i fodbold'

Watford-anføreren Troy Deeney er blandt de Premier League-spillere, der har udtrykt bekymring for genstarten af ligaen og har nægtet at træne under pandemien.

Ifølge Brendan Rodgers er der ingen spillere i Leicester, der har givet udtryk for samme bekymringer, og selv føler han, at der bliver taget de hensyn, der skal tages.

- Jeg føler mig sikker og synes, vi er meget heldige i fodbold, at vi testes to gange om ugen. En af de vigtigste ting ved at holde denne virus væk er at være i det fri, og det er vi hele dagen, så vi er meget heldige.

Målet for resten af sæsonen

Selvom corona-virussen har sat sit præg på Leicester-manageren, har det ikke ændret på hans målsætning om at kvalificere holdet til Champions League i denne sæson.

- Vi er nået tre-fjerdedele af vejen dertil, og der er ingen grund til, at vi ikke kan afslutte jobbet. Det ville kun være anden gang i klubbens historie, og det er en drøm, vi ønsker at opfylde, siger Brendan Rodgers.

Leicester ligger lige nu på en tredjeplads i Premier League med blot 4 point op til Manchester City på andenpladsen.

De spiller deres første kamp mod Watford på udebane den 20. juni.