Fodbold

Schalke-profil spillede med George Floyd-armbind

Amerikanske Weston McKennie fra Schalke 04 spillede lørdagens Bundesliga-kamp iført et armbind med teksten 'Justice for George'.

Efter afroamerikanske George Floyd's tragiske død i hænderne på politiet er store dele af USA i oprør og protest.

Men dødsfaldet bliver også markeret på den anden side af atlanten.

Midtbanespiller i Schalke 04 Weston McKennie bar i lørdagens hjemmebanenederlag til Werder Bremen et armbind, der for de fleste nok lignede et anførerbind.

Men anførerbindet sad på McKennie's midtbanekollega Daniel Caligiuri. Ved et nærmere kig på McKennies arm kunne man se, at han bar et armbind med teksten 'Justice for George'.

Efterfølgende uddybede han budskabet på overarmen.

- At kunne bruge min platform til at skabe opmærksomhed omkring et problem, der har stået på så lang tid, føles godt! Vi er nødt til at stå op for, hvad vi tror på, og jeg tror, det er på tide, vi bliver hørt, skrev McKennie efter kampen.

'George blev myrdet'

George Floyd's død har fået mange amerikanere og amerikanske atleter til tasterne. Blandt andet LeBron James, der lagde dette billede op til sine 65 millioner følgere.

Her henviser basketballstjernen til Colin Kaepernick, der under NFL-kampe knælede under nationalmelodien for at gøre opmærksom på politidrab på sorte.

James' kollega fra Golden State Warriors, Steph Curry, havde også en besked til sine mange følgere på Instagram med overskriften 'GEORGE FLOYD'.

- Hvis det her billede ikke forstyrrer dig og pisser dig af, så ved jeg ikke hvad. Jeg har set en masse folk forsøge at sætte ord på, hvor vrede de er. Det er alt sammen godt, men det er den samme realitet, vi lever i. George Floyd. George Floyd. George har en familie. George fortjente ikke at dø. George bønfaldt om hjælp og blev direkte ignoreret, hvilket fortæller klart og tydeligt, at hans 'black life' ikke betød noget. George blev myrdet. George var ikke et menneske for den politibetjent, som langsomt og bevidst tog hans liv fra ham, skrev Steph Curry.

Efterfølgende er de fire involverede politibetjente alle blevet fyret. Politibetjenten, der sad med sit knæ på George Floyds hals, er nu blevet anholdt og sigtet for drab.