Fodbold

Test afslører: Atalanta-træner var coronasmittet under CL-kamp

Gian Piero Gasperini følte sig syg dagen før Atalantas kamp mod Valencia, men var alligevel på sidelinjen. Nu har en test afsløret, han var smittet.

Atalantas træner, Gian Piero Gasperini, havde det ikke godt under holdets Champions League-møde med Valencia den 10. marts.

Nu fortæller han, at en test har afsløret, at han var smittet på daværende tidspunkt.

Atalanta mødte Valencia i 1/8-finalerne af Champions League, som spilles over to kampe. Den første kamp endte 4-1 og blev spillet 19. februar på San Siro i Milano, som Atalanta har lejet i forbindelse med Champions League, fordi deres eget stadion ikke lever op til UEFAs krav.

Denne kamp kan muligvis have haft stor betydning i spredningen af virussen, fordi 40.000 fans tog til San Siro fra Bergamo. Det har nemlig været et epicenter under coronapandemien i Italien.

'Det lød som en krigszone'

Returkampen i Valencia den 10. marts blev spillet uden tilskuere, da virussen for alvor var begyndt at sprede sig. Og det viser sig nu, at den også havde ramt Atalantas træner.

- Jeg følte mig syg dagen før Valencia-kampen, og efter kampen havde jeg det endnu dårligere, siger Gian Piero Gasperini til La Gazzetta dello Sport.

De efterfølgende to nætter sov han dårligt.

- Hvert andet minut kunne jeg høre en ambulance køre forbi. Det lød som en krigszone. Om natten tænkte jeg på, hvad der ville ske med mig, hvis jeg kom på hospitalet. Jeg kan ikke forlade det her sted nu, jeg har stadig så meget at gøre, tænkte jeg, siger Gasperini.

Efterfølgende blev han på Atalantas træningsanlæg i tre uger, inden han vendte tilbage sit hjem i Torino. Og for 10 dage siden afslørede en blodprøve, at han havde været smittet med COVID-19, fortæller han nu til den italienske avis.

Bergamo i sorg

Nogle af de mest forfærdelige billeder under coronapandemien kommer fra Bergamo, hvor rustvogne og militære køretøjer fragter døde ud af byen, fordi krematorierne var overbelastet.

Gasperini fortæller, at der er en dyb sorg i byen, som kan fornemmes overalt.

Selv nogle Atalanta-fans er gået i protest mod beslutningen om at genoptage Serie A den 19. juni. Men Gasperini forsikrer om, at byen er bag dem.

- Vi har tænkt meget over det her, som nogle måske vil kalde amoralsk. Men Atalanta kan hjælpe Bergamo med at komme tilbage på sine fødder, mens vi samtidig respekterer alles smerte og sorg. Atalanta vil repræsentere Bergamo på banen, siger træneren.

Atalanta møder i første kamp efter genstarten Sassuolo på hjemmebane den 19. maj.