Fodbold

FC Midtjyllands drive in-fodbold sætter Danmark på verdenskortet

Fra Peru og Indien til Finland og Holland. FC Midtjyllands drive in-fodbold mod Horsens har tiltrukket stor international opmærksomhed.

Interessen fra udlandet var enorm, da FC Midtjylland mandag inviterede klubbens fans til drive in-fodbold på parkeringspladserne ved MCH Arena.

Journalister og fotografer fra ind- og udlandet var mødt talstærkt op, mens droner og helikoptere ordnede arbejdede fra luften. Herning Folkeblad kunne efterfølgende fortælle, at store medier som BBC, ESPN og Al-Jazeera var tilstede mandag aften i Herning.

Det er dog ikke kun i fjernsynet, at FC Midtjyllands drive in-projekt tager opmærksomhed. Arrangementet trækker nemlig overskrifter hele verden over.

TV 2 SPORT har samlet en række uddrag fra de udenlandske medier, der har bragt Herning på verdenskortet.

Svenska Yle, Finland:

- Drive in-fodbold på parkeringspladsen. Det var, hvad FC Midtjylland tilbød sine fans i førerholdets genstart af den danske liga. Folkefest - med social afstand.

GOLPERU, Peru:

- UBETINGET! Fans fra danske FC Midtjylland fyldte deres biler omkring MCH Arena for at følge deres hold. Førerholdet i den danske Superliga spillede bag lukkede døre, men med opmuntring fra sine fans.

De Telegraaf, Holland:

- Danmarks førerhold FC Midtjylland gjorde den store parkeringsplads foran stadionet til et drive in-fodboldstadion. På store videoskærme kunne supporterne se deres yndlingsspillere fra bilen, lytte til kommenteringen via radioen og stadig følge kampen nøje. Der var over 2000 parkeringspladser for tilhængerne.

BBC, Storbritannien:

- Har du hørt om drive-in-film? Nå, du skal du sige hej til et drive in-fodboldstadion. Med tomme tribuner i forbindelse med dansk fodbolds tilbagevenden kom FC Midtjylland med en kreativ måde at sikre, at deres fans var i stand til at komme tæt på kampen, mens de også forblev på en sikker social afstand.

Indisk bilmedie dedikerer artikel til FC Midtjylland

FC Midtjylland ramte ikke blot nyheds- og sportsmedier efter det store arrangement. De mange biler var også nok til at tiltrække opmærksomhed fra et af Indiens største bilmedier, Hindustan Times Auto News.

Og de var i den grad også begejstret i Indien.

- Da fans er forhindret i at komme ind på stadioner på grund af følgevirkningerne af ​​coronavirus, tog de danske ligaledere fra FC Midtjylland en fantasifuld tilgang til deres tilbagevenden til fodbold med en drive in-udsendelse for tilhængere.

- Klubben installerede gigantiske skærme på MCH Arenas parkeringspladser for at give fansene muligheden for at se kampen fra deres biler fra de mere end 2.000 ledige pladser. Klubbens fans mødte op med køretøjer udsmykket i klubbens røde og sorte farver med balloner og flag på.

FC Midtjylland måtte dog sende sine fans skuffede hjem. Louka Prips scoring var nemlig nok til at sikre udeholdet fra AC Horsens en 0-1-sejr.