Fodbold

FIFA om George Floyd-protester: - Brug jeres sunde fornuft

FIFA opfordrer unionerne til at bruge 'sund fornuft', når det kommer til at sanktionere spillerne efter en gestus til George Floyd.

Mandag i sidste uge døde en afroamerikansk mand i hænderne på politiet.

Det har sendt store dele af USA i oprør, mens George Floyds død bliver æret og markeret rundt omkring i hele verden.

Det var også tydeligt at se i Bundesligaens kampe i weekenden, hvor Dortmund-duoen Jadon Sancho og Achraf Hakimi bar undertrøjer med ordene "Justice for George Floyd", mens Mönchengladbach-profilen Marcus Thuram satte sig på knæ i en jubelscene.

Det tyske fodboldforbund adresserede mandag, at de var i en overvejelsesfase om, hvorvidt spillere kan blive straffet for at bryde reglerne om politiske og religiøse budskaber.

Nu har fodboldforbundenes verdensorganisation (FIFA) udsendt en udmelding, hvori de opfordrer medlemslandene til at bruge deres sunde fornuft.

- FIFA forstår fuldt ud dybden af ​​følelser og bekymringer, der er udtrykt af mange fodboldspillere i lyset af de tragiske omstændigheder i George Floyd-sagen. Anvendelsen af ​​spillets love overlades til konkurrencernes arrangører, som skal bruge sund fornuft og tage hensyn til konteksten omkring begivenhederne, lyder det fra FIFA i en erklæring til Associated Press.

Tysklands fodboldforbund undersøger eventuelle sanktioner

Meldingen fra FIFA kommer blandt andet i kølvandet af, at Jadon Sancho fik et gult kort for at tage sin spillertrøje af, så han kunne vise sit budskab.

Vice-præsidenten i det tyske fodboldforbund Rainer Koch sagde mandag til Reuters, at han har respekt og forståelse for spillernes handlinger. Men derfor bliver handlingerne stadig undersøgt.

- En del af disse undersøgelser er at finde ud af, om det under kampe og på banen er det rigtige sted for disse handlinger. Selve spillet skal forblive frit for politiske udsagn eller meddelelser af enhver art. Vi bliver nødt til at vente og se, om der kræves sanktioner i disse tilfælde, sagde han.

Udover Jadon Sancho, Achraf Hakimi og Marcus Thuram sendte også den amerikanske Schalke-profil Westen Kennie et stærkt budskab i weekenden. Han spillede hele kampen med et armbind med ordene "Justice for George".