Fodbold

Ekspert udpeger de ni største profiler med kontraktudløb til sommer

Erfaring og store succeser har spillerne tilfælles på den liste, TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker har sammensat forud for transfervinduet.

Fra Monaco, Grækenland og Argentina til Tyrkiet, Saudi Arabien og Rusland.

Der er masser af transferfrie topspillere fordelt i alverdens ligaer denne sommer. Mere præcis 40 styks i alt.

Men hvem bør klubberne gå efter?

Det har TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker kigget på, og her giver han et bud på de ni største profiler.

På listen finder du blandt andet en spiller med 250 ligamål, en af Premier Leagues bedste spillere gennem tiden, og så fylder Paris Saint-Germain-spillere en tredjedel af listen.

De ni største profiler

 1. Dries Mertens

  - Napolis all time topscorer (pt. delt med Marek Hamsik) er et af sommerens allerstørste transferfrie navne. Hans spilforståelse, erfaring og målnæse vil gøre ham interessant for klubber i alle Europas største ligaer.

  Nuværende klub: SSC Napoli

 2. Pedro

  - Den spanske kantspiller bliver også en eftertragtet herre, når der skal skrives kontrakter efter denne sæson. Pedro har vundet, stort set alt der er værd at vinde. Hans trofæskab tæller fem LaLiga-titler, Premier League-titel, Europa League-titel, tre gange Champions League, EM og VM. Det er umiddelbart svært at se en transferfri spiller med et mere imponerende cv.

  Nuværende klub: Chelsea

 3. Jan Vertonghen

  - Belgiens landskampsrekordholder vil være en velkommen forstærkning i langt de fleste topklubber. Hans topniveau er faldet en smule de seneste sæsoner, men hans forudseenhed i forsvarsspiller, det gode venstreben og hans nærkampsstyrke er stadig i topklasse.

  Nuværende klub: Tottenham Spurs

 4. Edison Cavani

  - Den urugyanske målmaskine vil være i høj kurs i mange klubber, hvis ellers de kan betale det store lønkrav, der følger med, når “El Matador” skal sætte sin autograf på en kontrakt. Han er en af de få spillere i verdenen med over 250 ligamål og 50 landskampsmål (nummer to for Uruguay efter Luis Suarez), så hans evne til at lave mål er uomtvistelig.

  Nuværende klub: Paris Saint-Germain

 5. Willian

  - Den brasilianske boldkunster har været kraftigt ombejlet gennem længere tid, og telefonsvaren er helt sikkert fuld hos hans agent. Han var en vigtig del af Brasiliens guldvinderhold ved sidste års Copa America, og med 70 landskampe er der masser af erfaring at hente hos den 31-årige offensivspiller.

  Nuværende klub: Chelsea

 6. David Silva

  - En af Premier Leagues bedste spillere nogensinde og måske den største spiller i Manchester Citys Premier League-tid. Drengen fra Gran Canaria har flirtet med tanken om at afslutte karrieren hos øens lokale mandskab Las Palmas. Det ville være en romantisk afslutning, men næsten synd for topfodbolden, hvis den spanske playmaker ikke snupper et par år mere på allerhøjeste plan.

  Nuværende klub: Manchester City

 7. Mario Götze

  - Han vil for altid stå i historiebøgerne efter den sommeraften i 2014, hvor han afgjorde VM-finalen til Tysklands fordel. Det kan vise sig at være den sidste store aktion i karrieren, men det er vel også godkendt så! Han har aldrig rigtig fundet melodien efter skiftet tilbage til Dortmund, ligesom det var et tilsvarende skuffende ophold igennem tre sæsoner i Bayern i tiden omkring VM-titlen.

  Nuværende klub: Borussia Dortmund

 8. Thomas Meunier

  - Startede karrieren som højre wing, og han debuterede også på Belgiens landshold på denne position. Han blev siden omskolet til højre back og har skubbet overliggeren højere og højere gennem sin karriere. En spiller, der på mange måder minder om Thomas Müller i sin spillestil, men han vil være eftertragtet af mange topklubber, der har brug for en solid og driftsikker back.

  Nuværende klub: Paris Saint-Germain

 9. Thiago Silva

  - Den bomstærke brasilianske midterforsvarer har stadig et par sæsoner på højeste plan foran sig. Med over 11 sæsoner på topplan i Europa i Milan og PSG samt 88 landskampe for 'Selecao', er der vist ingen, der betvivler, den kvalitet Silva kan bibringe ethvert mandskab.

  Nuværende klub: Paris Saint-Germain