Fodbold

Hjulmand har forhørt sig hos andre landstrænere

I sin research til landstrænerjobbet har Kasper Hjulmand snakket med tidligere danske og udenlandske landstrænere.

Spørgsmålene var mange inde i Kaspers Hjulmands hoved.

Hvordan tager man bedst muligt skridtet fra klubtræner til dansk landstræner? Hvad kan man forvente? Hvad skal der til for at kunne udføre de ting, man gerne vil?

For at klæde sig bedst muligt på til den opgave besluttede han, at det var bedst at snakke med de personer, som selv har taget det skifte.

- Det har været vigtigt for mig at tale med tidligere landstrænere. Både i Danmark og andre steder. Også nogle der er i jobbet nu. Så jeg har talt med kollegaer rundt i Europa, siger han til TV 2 SPORT.

Mangler at møde spillerne fysisk

Selvom Kasper Hjulmand officielt har overtaget landstrænerjobbet fra Åge Hareide, så har han stadig sin første samling til gode.

Coronapandemien har gjort, at han går og tripper for at komme i gang. Men han føler ikke, han kan gøre mere for at være klar.

Blå bog: Kasper Hjulmand

Født: 9. april 1972 (42 år)
Seniorkarriere: Randers Freja, Herlev IF og B93
Tidligere klubber som træner:

  • 2003-2005: Lyngby BK II
  • 2006-2008: Lyndby BK
  • 2008-2011: FC Nordsjælland (assistent)
  • 2011-2014: FC Nordsjælland
  • 2014-2015: Mainz 05
  • 2016-2019: FC Nordsjælland
  • 2020: Danmark

- Jeg bliver helt sikkert klogere undervejs, så jeg kan ikke gøre andet end at forberede mig bedst muligt og prøve at sætte mig ind i det, så godt jeg overhovedet kan. Og se godt på, om de ting jeg laver, er de rigtige.

- Jeg skal nok lave mine fejl. Men jeg vil gøre, hvad jeg kan for træffe de rigtige beslutninger selvfølgelig. Men jeg har gjort forberedelsen. Jeg synes, jeg har brugt tiden på alt, hvad jeg overhovedet kan for at forberede mig bedst muligt.

Han har allerede været i kontakt med alle spillerne omkring landsholdet. Indtil videre kun over telefonen. For covid-19 er fortsat lig med lukkede grænser til hele Europa og ingen mulighed for at se spillerne ansigt til ansigt.

Hvilket han glæder sig til at kunne.

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft har tidligere påpeget, at det bliver et af de vigtigste punkter for Hjulmand i starten af jobbet.

- Han har jo fulgt spillerne, men han kender dem jo ikke på den måde som landstræner. Og derfor er det vigtigt, at han kommer ud og får skabt en relation. En klubtræner har jo den daglige kontakt til spillerne og kan derigennem være tæt på dem, lære dem at kende og følge med i, om de har det godt i hverdagen. Men det kan en landstræner ikke.

Kasper Hjulmand kommer fra jobbet som cheftræner i FC Nordjsælland, hvor han har været over to perioder. I 2012 førte han klubben frem til sit første danmarksmesterskab.

Den tidligere landsholdsspiller Morten Wieghorst bliver hans assistenttræner.