Fodbold

Diego Costa betaler og slipper for fængsel

Fire millioner i bøde er, hvad Diego Costa skal betale, efter han torsdag erklærede sig skyldig i skattesvindel.

LaLiga begynder i midten af juni, men det er ikke en genstart, Atletico Madrid-spilleren Diego Costa har kunnet have fuld fokus på.

Han havde nemlig en retssag, der først skulle overståes.

Og den faldt der dom i torsdag morgen, hvor angriberen erklærede sig skyldig i skattesvindel.

Skattesvindlen stammer fra 2014, hvor han skiftede fra Atletico Madrid til Chelsea og ikke indberettede indtæger for næsten 40 millioner kroner. Dermed har han snydt det spanske skattevæsen for mere end 7,5 millioner kroner.

Udover det har han ifølge anklageren heller ikke indberettet den indtægt, han havde, fra personlige imagerettigheder, som løb op i mere end syv millioner kroner.

Slipper for fængsel

Ved at kende sig skyldig skal Costa betale en bøde på omkring fire millioner kroner, skriver BBC. Men han slipper for de seks måneders fængsel, som anklageren ellers gik efter.

Det gør han, fordi ifølge spansk lovgivning kan enhver, der idømmes en dom på under to år for en ikke-voldelig forbrydelse betale en ekstra bøde for at undgå en fængselsdom. Og det er det, som Costa har benyttet sig af.

Den yderligere bøde lyder på cirka 268.000 kroner.

I 2017 skiftede angriberen tilbage til Atletico Madrid, og efter torsdagens dom kan han nu rette fuldt fokus mod den første kamp, der venter mod Bilbao den 14. juni.