Fodbold

Hjulmand drømmer om at stå med EM-pokalen næste år

Allerede næste år drømmer Danmarks nye træner om at stå bag en gigantisk triumf med landsholdet.

Danmarks nye landstræner er ikke bange for at drømme.

Da han blev præsenteret som landstræner for godt et år siden, var planen ikke, at den tidligere FC Nordsjælland-træner skulle indlede sin landstrænerkarriere med et EM. Her var planen, at Åge Hareide skulle slutte af med et EM og en hyldest.

Det satte corona en stopper for. Nu er EM udskudt et år, hvorfor slutrunden på hjemmebane bliver under Hjulmands vinger, hvor drømmene er store.

- Forhåbentligt kan et EM næste år eksplodere i glæde og fest. Det tror jeg, vi har behov efter den her tid. Og jeg vil gøre alt, hvad jeg overhovedet kan for at hjælpe til den rejse og følelse.

- Jeg var selv en ung mand, da vi vandt et EM. Og jeg vil da håbe, at vores og mine børn kommer til at opleve den følelse. Det er da det, jeg drømmer om, siger Hjulmand til TV 2 SPORT.

Er drevet af drømme

Europæiske fodboldgiganter som Belgien, Frankrig og Spanien skræmmer ikke Kasper Hjulmand, når han drømmer sig frem til næste års EM.

Danmarks nye landstræner fantaserer om den helt store triumf i sin første slutrunde i spidsen for landsholdet.

- Ja, det drømmer jeg om, jeg er drevet af drømme og detaljer, de er hinandens forudsætninger. Det at arbejde med små detaljer bare for sig selv, det er tidsfordriv, siger landstræneren, der har fået lov til at starte sit indledende arbejde lidt før tid.

- Jeg er ikke så god til at arbejde med realistiske målsætninger, så skal man i en liga gå efter top-3, så har jeg altid drømt om at vinde og stå med pokalen. Det er det, der driver mig. Jeg har altid troet på det. Det år i FC Nordsjælland, hvor vi blev nummer syv, sagde jeg til spillerne, at vi skulle vinde mesterskabet.

To år efter syvendepladsen i Superligaen, satte FC Nordsjælland sig på tronen og tog guldet.

På den internationale skala venter der en noget større udfordring næste sommer, hvor alle de store europæiske fodboldnationer er kvalificeret til EM.

'Danmark er bedst som en enhed'

Men selv om andre lande har langt større befolkninger, flere fodboldspillere og mere profilerede ligaer, mener Hjulmand, at Danmark har sine fordele.

Det drejer sig blandt andet om vores fællesskab, vores evne til at indsamle viden og inspirere hinanden, forklarer han.

- Når vi i Danmark har været bedst, har vi altid været en enhed. Vi har haft et kollektivt, hårdtarbejdende udtryk, hvor alle ofrer sig for holdet og for at opnå de bedst mulige resultater.

- Enormt dynamisk og med tro og mod på at nedlægge alt, hvad der kommer imod os. Om det er store eller små modstandere, siger han.

Danmark er i gruppe med Finland, Rusland og Belgien ved EM og spiller alle sine gruppekampe i Parken i København.