Fodbold

Schalke undskylder til fans: - Det var upersonligt og mindre empatisk

Schalke 04 undskylder til 'alle fans i alle former' og erkender, de kunne have formuleret sig bedre til klubbens sæsonkortholdere.

Den ufrivillige fodboldpause har skabt økonomiske problemer for klubber verden over. Det gælder også i en ellers stor tysk traditionsklub som Schalke 04.

Det store spørgsmål i tysk fodbold har været, hvordan klubberne bedst muligt kunne kompensere sæsonkortholderne, der går glip af mange hjemmekampe på stadion.

I den tidligere fodboldmæssige danskerkoloni valgte man at gå med en benhård strategi, hvilket klubben nu har undskyldt for.

Schalke sendte mails ud til sæsonkortholderne, hvori de skulle give en god begrundelse for, hvorfor de skulle have refunderet deres penge kontant. En begrundelse kunne blandt andet være arbejdsløshed.

I beskeden til fansene skrev Schalke eksempelvis, ”hvorfor har du absolut brug for pengene nu?”, hvortil fansene også skulle sende nødvendige dokumenter.

'Vi undskylder til alle fans'

Lovmæssigt brød Schalke ikke nogen regler, men tonen og fremgangsmåden blev ikke taget godt imod af klubbens fans. Derfor har de nu udsendt en officiel undskyldning:

- Der er ingen tvivl om, at Schalke 04 velvilligt behandler enhver anmodning fra fans, der af økonomiske grunde har brug for en øjeblikkelig tilbagebetaling af billetprisen. Ingen bliver nødt til at indsende kvitteringer, og selvfølgelig vil ingen blive "kontrolleret".

- I brevet til fansene brugte Schalke 04 upersonlige og mindre empatiske formuleringer - klubben og personalet i servicecentret undskylder alle fans i alle former. Vi kunne og burde have formuleret det bedre, skriver klubben på sin hjemmeside.

Det er heller ikke kun uden for banen, at Schalke i øjeblikket har problemer med at vinde indpas hos fansene.

Gelsenkirchen-klubben har nemlig tabt de fire Bundesliga-kampe siden ligaens genopstart. Det betyder, at holdet nu ikke har vundet i 11 kampe i streg i Bundesligaen.

En god sæsonstart gør dog, at Schalke befinder sig på en øjeblikkelig tiendeplads langt væk fra nedrykningsstregen.