Fodbold

Lodtrækning af tilskuere kan blive en mulighed i AGF

Store skærme, der viser AGF-fansene, kan snart være fortid igen.  Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Alt tyder på, at Superliga-klubberne igen snart kan have tilskuere på tribunerne, men hos AGF vil de have øget antallet, man må lukke ind.

Fredag kom det frem, at regeringen vil gøre det muligt for Superliga-klubberne at samle op til 500 personer til kampe, hvor tilskuerne sidder ned. Det fremgår af et brev fra Statsministeriet til partilederne, som TV 2 er i besiddelse af.

På nuværende tidspunkt er det uklart, om de 500 personer er det konkrete tilskuertal, eller hvordan retningslinjerne konkret skal være. Samtidig mangler forslaget at blive godkendt af de andre partier i Folketinget, før det træder i kraft den 8. juni.

Om det skal ske via lodtrækning (...), det må vi prøve at arbejde hen imod

Jacob Nielsen, direktør i AGF

Hos AGF er de dog positive over udsigten til ikke at skulle spille for tomme tribuner længere, men mener samtidig, at de 500 personer er alt for lavt sat.

- På et stadion med plads til 20.000 vi vil sagtens kunne håndtere mange flere. Og det burde være gjort forholdsmæssigt efter kapacitet og adgangsforhold og andre sikkerhedsmæssige foranstaltninger, så man kunne have flere, siger Jacob Nielsen, direktør i AGF, til TV 2 SPORT.

Han påpeger samtidig, at når tilskuertallet ikke bliver sat højere, så vil det være omkostningstungt for østjyderne, fordi de i slutspilskampene havde forventet at have 15.000 tilskuere på tribunerne.

- Vi er godt klar over, at 15.000 ikke er realistisk i en coronatid, men 5.000 ville vi stadig godt kunne håndtere med en kapacitet i siddepladser på 20.000. Så ville vi sagtens kunne have tilskuere på hvert fjerde sæde.

Kan ende i lodtrækning

AGF-direktøren afventer lige nu, hvad de 500 personer dækker over, og om Divisionsforeningen kommer med en udmelding i forhold til, hvor stort et antal udebaneholdene skal tildeles.

- Jeg håber jo stadigvæk, de 500 viser sig at være per sektion eller noget andet. Eller at vi kan have flere inde i loungen eksempelvis. Det kunne man også forestille sig, at man delte det op. Så det må vi lige afvente og se.

Men hvis det viser sig, at det samlede antal tilskuere ikke må være højere end de 500, så er Jacob Nielsen i tvivl om, hvordan de skal bære sig ad med at udvælge mellem de hvidblusede tilhængere.

- Om det skal ske via lodtrækning, eller hvordan vi skal gøre det med de forskellige grupper, det må vi prøve at arbejde hen imod.

FC København: 500 tilskuere er meget lidt

FC København ønsker ligeledes at åbne Parken for flere end de 500 personer, som regeringen lægger op til i den fortsatte genåbning af Danmark.

Med 500 gæster har vi mere end 75 sæder per gæst

Lars Bo Jeppesen, direktør i FCK

FCK-direktør Lars Bo Jeppesen er først og fremmest imponeret over, at Danmark er nået dertil i kampen mod coronavirus.

- Vi er meget glade for, at vi er kommet så langt, at vi takket være danskernes store disciplin nu igen kan se frem mod at genåbne vores stadioner.

- Når alt det er sagt, så mener vi dog også, at 500 tilskuere på et stadion som eksempelvis Telia Parken er et meget lavt tal, siger direktøren til klubbens hjemmeside.

Han nævner, at FCK's hjemmebane har plads til 38.065 siddende tilskuere fordelt på syv tribuneafsnit. Der er mere end 30 indgange, tilføjer han.

- Med 500 gæster har vi mere end 75 sæder per gæst, mens man i en biograf har krav om et enkelt sæde mellem hver gæst indendørs.

- Derfor er det klart for os, at antallet kan og bør hæves hurtigt. Vi mener, at det er både sundhedsmæssigt sikkert og et logisk næste skridt, siger Lars Bo Jeppesen.

Parken er det største stadion i Superligaen, men langt de fleste af ligaens 14 klubber benytter moderne stadioner med store tribuner med flere afsnit og indgange.