Fodbold

500 tilskuere løser ikke noget økonomisk, siger Brøndby-direktør

Ole Palmå mener, at Brøndby sagtens kan tage flere tilskuere ind og stadig følge alle retningslinjer.  Martin Sylvest / Ritzau Scanpix

Brøndby-direktør Ole Palmå mener, det er ulogisk, at de kun må tage 500 fans ind. Men klubben vil nu vurdere, hvordan det kan lade sig gøre.

Superligaklubber får mulighed for at lukke 500 tilskuere ind. Det kunne TV 2 fortælle fredag.

Men det har ikke ligefrem skabt de mest positive reaktioner fra blandt andre AGF og FC København, som mener, de sagtens kan have mange flere.

De mulige 500 tilskuere sætter mange klubber i en kattepine, hvor fange fans vil blive skuffede.

Og ser man på økonomien i det, er der heller ikke den store gevinst at hente.

- Det her er det samme som et forbud for os. At lægge et låg på 500 er helt ulogisk, og det batter ikke noget, siger Ole Palmå, administrerende direktør i Brøndby IF, til TV 2 SPORT.

- Det er vigtigt at forstå, at vi vil rigtig gerne have tilskuere ind. Men det her er jo ikke en måde, det kommer til at hænge sammen på økonomisk, siger han.

Ole Palmå mener ligesom AGF og FCK, at de nemt kan have flere tilskuere og stadig følge alle retningslinjer - ligesom der bliver gjort i biografer.

- Det er jo helt ulogisk, at du ikke kan gå ind på et fodboldstadion med plads til 28.000, som jo egentlig er at betragte som en masse publikumssale i en biograf, fordi vi kan dele det op i sektioner - og så er det endda udendørs, siger Ole Palmå.

Vi vil jo selvfølgelig prioritere vores sæsonkortholdere og partnere, som allerede har købt og er loyale

Ole Palmå

'Svarer til tre mennesker på en restaurant'

Lars Bo Jeppesen, direktør i FCK, lavede et simpelt regnestykke, der fortalte, at med 500 tilskuere var der mere end 75 sæder per gæst.

Ole Palmå bruger blandt andet en restaurant som eksempel for at forklare det "ulogiske" i, at Brøndby med plads til 28.000 kun må tage 500 ind.

- Hvis du tager to procent af vores kapacitet og siger, det svarer til en restaurant, der har plads til 160 gæster, så svarer det til, at de må have tre gæster på den restaurant. Det tror jeg ikke, at noget kan løbe rundt på, siger Ole Palmå.

Brøndby slog i første hjemmekamp efter genstarten SønderjyskE 1-0 på et tomt stadion.

Arbejder på den bedst mulige løsning

Brøndby har ifølge Ole Palmå allerede 16.000 sæder solgt til sponsorere og sæsonkortholdere.

Allerede der, er der rigtig mange, der bliver skuffet, hvis de ikke får mulighed for at se deres hold fra tribunerne. Dertil kommer der også en del skuffede fans, der ikke har sæsonkort, men køber billet fra kamp til kamp. De får ikke mulighed for at købe billet, hvis der fortsat kun kan blive lukket 500 ind, fortæller Palmå.

- Vi vil jo selvfølgelig prioritere vores sæsonkortholdere og partnere, som allerede har købt og er loyale, siger han.

Hvordan det bliver bestemt hvilke 500, der får mulighed for at komme på stadion, arbejder de lige nu på at finde den bedst mulige løsning på.

- Det bliver ikke nogen let opgave, og der er jo ikke noget, vi hellere ville end at glæde alle.

Alligevel tror han på forståelse fra mange af de fans, de må skuffe.

Han håber samtidig på, at det i næste sæson bliver meget bedre - både fra et fanperspektiv og et økonomisk perspektiv.

- Vi vil selvfølgelig gerne have 100 procent kapacitet, når den nye sæson starter, for ellers så lider dansk fodbold økonomisk skade, siger Ole Palmå.