Fodbold

Hjulmand holder sine kort tæt - men leger med tankeeksperiment

Danmarks nye landstræner Kasper Hjulmand bruger tankeeksperimenter til at forberede sig i sin nye rolle.

Der er sikkert mange danskere, der er spændt på, hvilket aftryk den nye landstræner Kasper Hjulmand vil sætte på landsholdet.

Holder han fast i det samme som Åge Hareide? Skal den ældre garde skiftes ud nye, unge kræfter? Bliver der skiftet formationen for at bane vejen for nye spillere?

Ja, spørgsmålene er formentlig mange, men Kasper Hjulmand holder sine kort tæt. Faktisk fortæller han, at han vil have alle spillerne med på råd, før han afslører noget taktisk om sit nye landshold.

Han vil af naturlige årsager derfor ikke nævne navne i en eventuel startopstilling, men det er ikke ensbetydende med, han ikke har gjort sig tanker om det.

- Jeg har helt sikkert en skabelon for spillerne. Så jeg kan godt lave tankeeksperimenter. Jeg har også lavet tankeeksperimenter som: ”Okay, lad os sige, vi skal spille mod England i morgen. Hvordan vil vi gøre det?”.

- Sådan nogle kampe har jeg spillet mange af oppe i mit hoved. Og jeg har vundet den alle sammen, siger Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT med et smil og fortsætter:

- Men når det så er sagt, er vi jo dybt afhængige af, hvordan spillerne udvikler sig i klubberne. Når en sæson starter, vil der være forskel på, hvordan det ser ud i august, og når vi når et år længere frem. Der vil være spillere, der har taget skridt, spillere, der er skadet, og spillere, der er faldet af på den. Sådan er det bare.

'Vi lever i et land med dobbelthed'

Den tidligere FC Nordsjælland-træner giver udtryk for, at han glæder sig til at skabe ’hele Danmarks landshold’.

Han vil bruge alle sine vågne timer på at optimere holdet, men er også godt klar over, han ikke kan tilfredsstille alle. Især ikke, når der er tale om en hel nation.

- Vi lever i et sjovt land, hvor der er en eller anden form for dobbelthed. Jeg bilder ikke mig selv ind, jeg kan tilfredsstille alle. Jeg kan ikke gøre alle glade.

Og når Hjulmand siger alle, så mener han alle. For han kan ikke engang tilfredsstille sig selv.

- Din styrke er oftest din største svaghed. Og jeg er aldrig tilfreds. Der er altid ting, jeg kan gøre bedre. Jeg kommer aldrig til at spille den perfekte kamp, for der kan altid forbedres på ting. Jeg er en pestilens at bo sammen med, fordi der altid er ting, jeg kan gøre bedre, siger Danmarks nye landstræner.