Fodbold

Sådan vil FCK lukke 10.500 tilskuere ind i Parken

FC København har lavet en plan for, hvordan Telia Parken kan inddeles, så der kan blive plads til 10.500 mennesker. Planen er sendt til politikerne.

FC København vil have mange flere tilskuere i Telia Parken, end hvad regeringen vil tillade.

Det sker, efter at TV 2 fredag kunne fortælle, at regeringen vil hæve forsamlingsforbuddet til 50 personer mandag 8. juni. I forbindelse med dette har statsminister Mette Frederiksen sendt et brev til partilederne, hvor der står, at man "kan samle op til 500 personer til kampene, hvor tilskuerne sidder ned".

Der er masser af plads på et stadion, og det er udendørs, så smitterisikoen er lille

Allan Randrup Thomsen, professor i eksperimentel virologi på Københavns Universitet

Men det er ikke nok for FCK. De vil have mange flere ind og har derfor foreslået, at Telia Parken kan opdeles i 21 sale, hvilket kan give plads til 10.500 tilskuere. Ifølge planen kan FCK dermed sikre:

  • Maksimum 500 gæster i hver sal
  • Afspærring til andre områder på stadion
  • Separate indgange til hver sal
  • Dedikerede toiletfaciliteter, dedikerede mad- og drikkebod til hver sal

Derudover vil der være yderligere foranstaltninger som:

  • Sorte sale på tegningen har indgang 60-120 minutter før kick-off, imens blå sale har adgang 0-60 minutter før kick-off
  • Alle tilskuere skal via en elektronisk forbinde bekræfte, at de deltager, så FCK har direkte kontakt med dem før, under og efter kampen. Det sker ved ind- og udgange til Parken. Efterfølgende vil det også være muligt at smittespore, hvis det bliver nødvendigt

Derudover vil der være ekstra rengøring, afspritning af hænder, information om afstand med videre.

Har sendt planen videre

Selvom FC København har lavet en storstilet plan, kan den dog endnu ikke gennemføres, da den først skal godkendes af relevante myndigheder og politikere.

- Vi kan håndtere mange flere, og det kan vi gøre sikkert. Vi har arbejdet på det hen over weekenden, og jeg står på mål for, at vi kan håndtere det, siger Lars Bo Jeppesen, FCK-direktør, til TV 2.

- Men vi gør det ikke uden at få en tilladelse. Vi har udarbejdet konkrete planer, som vi har sendt til politikerne, og vi har en dialog med sundhedsmyndighederne og politi. Og det virker faktisk også til, at det er blevet godt modtaget. Vi har taget udgangspunkt i de retningslinjer, der er udstukket, hvor man kan være 500 i en sal. Om man kalder det en sektion som herinde eller en sal, så har vi simpelthen minutiøst lavet 21 sale à 500 mennesker.

Politikere bakker op

Som opfølgning på lørdagens udmelding fra FC København har flere politikere også meldt sig på banen. Sundhedsordfører for Venstre, Martin Geertsen, skriver således på Twitter:

- Regler om maksimalt 500 tilskuere på stadions med kapacitet til 10.000-vis giver ingen mening. Vi skal langt højere op. Jeg støtter superligaklubbernes ambition mere. Maksimalt 500 er næsten værre end 0.

Også hos Radikale Venstre er folketingsmedlemmet Jens Rohde klar med opbakning til FCK's planer:

- Radikale Venstre ønsker desuden, at forsamlingsforbuddet på 500 fortolkes således, at stadions kan opdele tribuner i sektioner med egen indgang og så videre, så flere samlet set kan komme til fodbold. Naturligvis under hensynstagen til retningslinjerne, skriver Rohde.

Professor er ikke imod idéen

Allan Randrup Thomsen, der er professor i eksperimentel virologi på Københavns Universitet, mener, at hvis forholdene er rigtige, kan der i princippet godt komme mere end 500 på stadion.

- Der er masser af plads på et stadion, og det er udendørs, så smitterisikoen er lille, siger han til TV 2.

Så i princippet kunne man også være mere end 500?

- I princippet, ja. Der, hvor det er farligt, er, når de skal ind og ud af stadion, da de stimler sammen. Men hvis man får fordelt folk jævnt ud over et stadion og sørger for, at man ikke samles et sted og råber i hovedet af hinanden, mener jeg, at det er overskueligt.

Superligakolleger er enige

Inden fredagens udmelding fra regeringen havde flere klubber som eksempelvis FC Midtjylland og AGF også meldt ud, at de var klar til at tage imod tilskuere.

- Men med en meters afstand, så vil jeg i hvert fald vurdere, at vi nemt kan have 5000 på stadion, sagde AGF-direktør Jacob Nielsen blandt andet.

De første kampe under de nye tiltag vil være pokalsemifinalerne 10. juni, og første Superliga-runde vil være søndag 14. juni, hvor mesterskabs- og nedrykningsspillet indledes.