Fodbold

Skybrud kan true Superliga-kampe - aflyste kampe kan spilles mandag

Hvis ikke corona-situationen forbød fans at komme på stadion til dagens Superliga-kampe, kunne det meget vel have været nødvendigt at medbringe regnslag og paraplyer.  Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Flere af søndagens syv Superliga-kampe er truet af dårlige vejrforhold. Især i Jylland er der risiko for torden og skybrud.

Når den sidste runde i grundspillet skal afvikles senere søndag, kan det meget vel gå hen og blive en våd affære.

Mens spillerne løber på banen til de syv superligakampe, vil et mindre lavtryk nemlig passere Danmark, og det kan ifølge TV 2 Vejrets meteorolog Anders Brandt give risiko for både torden, hagl, skybrud og skypumper.

Som udgangspunkt forventer vi ikke, at der bliver aflyst nogle kampe. Og hvis det sker, så skal de formentlig spilles i morgen

Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen

Kombinationen af dagens samlede kampprogram og vejrprognose bekymrer dog ikke direktør for Divisionsforeningen, Claus Thomsen.

- Jeg vil tro, at de (kampene red.) godt kan afvikles, siger Claus Thomsen til TV 2 SPORT.

Jylland bliver hårdest ramt

Meteorolog Anders Brandt oplyser, at risikoen for torden vil være størst i Aalborg, hvor AaB møder AGF. I Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg, og i Horsens, der gæstes af Brøndby, vil der også forekomme tordenbyger mellem klokken 17 og 19.

Og det er i dette tidsrum, hvor alle kampene spilles.

I Haderslev, hvor SønderjyskE møder Silkeborg, er der mindre risiko, vurderer TV 2 Vejrets Anders Brandt.

Coronakrisen har sørget for et tætpakket kampprogram resten af sæsonen, og derfor er der knap nok plads til at udsætte dagens kampe til et senere tidspunkt, hvis vejrforholdene søndag betyder, at de ikke kan afvikles som planlagt.

Mulighed for flere kampe mandag

Claus Thomsen fortæller dog, at der er en lille mulighed mandag, hvis det skulle ske.

- Som udgangspunkt forventer vi ikke, at der bliver aflyst nogle kampe. Og hvis det sker, så skal de formentlig spilles i morgen (mandag red.), siger Claus Thomsen.

Dagens syv Superliga-kampe spilles alle klokken 17, hvor der især er spænding om, hvem der løber afsted med den vigtige ottendeplads, som både Lyngby, Horsens og OB er i spil til.

Søndagens kampe

  • Horsens vs. Brøndby
  • AaB vs. AGF
  • FC København vs. Randers
  • FC Nordsjælland vs. FC Midtjylland
  • OB vs. Esbjerg
  • SønderjysE vs. Silkeborg
  • Hobro vs. Lyngby

Du kan følge alle søndagens superligakampe i en liveblog på sport.tv2.dk.