Fodbold

Suarez klar igen - ikke nødvendigvis skidt for Braithwaite, siger ekspert

Suarez har siddet ude i fire måneder.  Giuseppe Cacace / Ritzau Scanpix

Luis Suarez blev i januar opereret i knæet. Nu melder Barcelona-staben ham fit for fight igen.

Barcelona har været uheldige med skader i offensiven denne sæson. Men nu er der gode nyheder fra Catalonien.

FC Barcelonas læger giver grønt lys til et comeback for den uruguayanske angriber Luis Suarez.

Jeg tror stadigvæk, Braithwaite kan forvente en masse spilletid - primært på kanterne

Mads Junker, fodboldekspert på TV 2 SPORT

Han blev opereret i sit højre knæ for 147 dage siden, men nu er han igen tilgængelig for Setien, når han skal sætte sit hold til første kamp efter genstarten. Det skriver FC Barcelona på sin hjemmeside.

'Bedste argument for at vinde mesterskabet'

Fodboldekspert Mads Junker ser Suarez som en meget vigtig faktor, hvis de skal gå hele vejen og vinde LaLiga.

- Han er bare så vigtig for deres hold, at han næsten tæller for to spillere. Hans comeback er nok det bedste argument for at de skal forsvare titlen, siger Mads Junker.

Især for Barcas altoverskyggende stjerne, Lionel Messi, er han vigtig, mener Junker.

- Det er vigtigt for Messi at have en, som han kender fuldstændig. Den forståelse har han bare ikke endnu med Griezmann, Ansu Fati eller Martin Braithwaite for den sags skyld.

Luis Suarez har indtil videre i sæsonen scoret 14 gange i 23 kampe for FC Barcelona.

Angriberen blev den 12. januar opereret i sit højre knæ, som havde drillet ham over længere tid. Sidst han var i aktion, var mod Atletico Madrid i semifinalen af den spanske supercup.

Efter fire måneder på sidelinjen vendte Suarez tilbage til træningen i begyndelsen af maj. Manager Setien har nu sit vanlige førstevalg oppe foran tilbage til de sidste vigtige kampe i LaLiga,

Ikke nødvendigvis dårligt nyt for Braithwaite

Luis Suarez tilbagevenden betyder naturligvis en konkurrent mere til Martin Braithwaite. Danskeren skulle angiveligt være i forrygende form og har for nyligt fået masser af ros i spanske medier.

MARCA skrev sågar i en historie med titlen ”Braithwaite udsender varsel til Luis Suarez”, at danskeren "efterlod trænerteamet forbavsede" på grund af sin gode form.

Men Suarez er stadig det klare førstevalg, mener Junker. Men det forringer ikke nødvendigvis danskerens muligheder.

- Det betyder selvfølgelig, der er en mere, han skal slå af. Men på den anden side så vi også Setien vælge kun at spille med to angribere, Griezmann og Messi, når tingene virkelig spidsede til.

- Så det at Suarez kommer tilbage gør, at han kommer til at spille med tre angribere. Dermed kommer der til at være en plads mere at blive skiftet ind på for Braithwaite, siger Junker, som mener, at Braithwaite er i spil til alle tre positioner i front.

- Jeg tror stadigvæk, han kan forvente en masse spilletid – primært på kanterne. Og så er Suarez jo heller mere fit, end at han selvfølgelig skal doseres lidt i sine kampe, siger Mads Junker.

FC Barcelona tager hul på LaLiga igen lørdag den 13. juni, når de på udebane møder Mallorca. Barcelona er lige nu to point foran rivalerne fra Real Madrid, der ligger på andenpladsen.