Fodbold

AC Horsens-formand åbner op for salg af klubben

Bo Pinholdt vil byde de rigtige investorer velkommen i AC Horsens - også med en kontrollerende aktiepost.

AC Horsens formand, Bo Pinholdt, er interesseret i at sælge ud af superligaklubben. Også mere end 50 procent, der vil give en ny investor en kontrollerende aktiepost.

Det oplyste han ifølge Horsens Folkeblad på klubbens ordinære generalforsamling torsdag aften.

- Vi er åbne for nye investorer i AC Horsens - også investorer, der kræver indflydelse. Vi er endda klar, selv om de vil have mere end 50 procents indflydelse, siger Bo Pinholdt til Horsens Folkeblad.

AC Horsens har fået stabiliseret basen og er nu klar til at tage det næste skridt på vejen mod at vokse som fodboldklub, men formanden holder fast i, at det ikke er hvem som helst, der skal spytte i kassen, hvis klubben skal vokse fornuftigt.

- Vores grundværdier er sammenhold, hårdt arbejde og ydmyghed, og det er nogle værdier, vi har haft, lige siden AC Horsens blev stiftet.

- De værdier er altafgørende for, om vi vil gå videre med nogen, der gerne vil investere i AC Horsens, siger Bo Pinholdt til Ritzau.

Formanden vil altså helst styre udenom store konsortier, der udelukkende køber sig ind i klubber for at bruge dem som et led i en større forretning.

- Tingene skal hænge sammen. Hvis det kun er for at fylde ind i en forretning, man har, og hvis man ikke har hjertet med i AC Horsens, så er det ikke det rigtige for os, siger Bo Pinholdt.

Klubben afsluttede 2019 med et underskud på 3,9 millioner kroner og står nu med en egenkapital på cirka 16 millioner kroner.

Selv om underskuddet ikke er et tilfredsstillende resultat, mener Bo Pinholdt, at det er et udtryk for et oprydningsarbejde, der er blevet foretaget i klubben.

- Vi har haft nogle spillere i klubben, der ikke har passet til vores værdier, og dem har vi så solgt videre og i stedet fået nogen ind, der passer til vores værdier, siger han.

Underskuddet i 2019 til trods mener formanden, at man har formået at hive klubben op på et mere stabilt niveau. For fem år siden var kassen ved at løbe tør, idet klubben havde under tre millioner kroner i egenkapital.

FC Nordsjælland, FC Midtjylland og Brøndby er alle eksempler på superligaklubber, der har fået en økonomisk indsprøjtning af rigmænd.

Men det er ikke kun i toppen af dansk fodbold, at udenlandske pengemænd er kommet til lommerne. Også Næstved Boldklub og Fremad Amager i 1. division er blevet opkøbt af udenlandske ejere.

Og nu vil AC Horsens gerne lege med - på sine egne betingelser, understreger Bo Pinholdt.

- Vi har de her værdier, fordi vi kommer fra en by, hvor vi smøger ærmerne op og går til stålet, men samtidig har ambitioner om, at vi vil noget mere, end det vores økonomi umiddelbart er til, siger han.