Fodbold

Ny aftale på plads: Tre Superliga-kampe skal afvikles med flere end 500 tilskuere

Regeringen og resten af partierne på Christiansborg er enige om at hæve antallet af tilskuere til tre udvalgte fodboldkampe.

Tre kampe i Superligaen skal som en del af en forsøgsordning afvikles med flere end 500 tilskuere.

Det er alle Folketingets partier blevet enige om fredag aften, skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Forsøget skal give erfaringer med, hvordan man kan lukke flere tilskuere ind på stadion og samtidig sikre den nødvendige afstand.

Konkrete kampe i spil

Det er superligakampene i 29. spillerunde, der spilles fra 20. til 22. juni, som kan blive udvalgt som en del af forsøget. I spillerunden er følgende kampe:

AC Horsens-Randers FC, AaB-FC Nordsjælland, Silkeborg-Sønderjyske, Esbjerg-Hobro, Brøndby-FC København, FC Midtjylland-AGF og Lyngby-OB.

Kampene vælges af et udvalg bestående af Statens Serum Institut, Sundhedsstyrelsen, Styrelsen for Patientsikkerhed, Rigspolitiet, DBU og Divisionsforeningen

Ud fra en konkret vurdering af hvert stadion bliver det afgjort, hvor mange tilskuere, der tillades til de udvalgte kampe.

Flere krav skal overholdes

Det bliver dog med højst 500 tilskuere i hver sektion. Tilskuerne fra de forskellige sektioner må ikke komme i kontakt med hinanden - det vil sige, at hver sektion skal have egen indgang, toiletter og bar.

Udvalget skal overvåge og evaluere prøveordningen - og dets vurdering skal efterfølgende lægges til grund for en politisk beslutning.

Kulturminister Joy Mogensen (S) glæder sig over, at der er bred politisk enighed om forsøgsordningen.

- Vi skal dog stadig være forsigtige og tage de nødvendige forholdsregler, og derfor bliver det i første omgang et afgrænset forsøg mere end 500 mennesker til nogle udvalgte superligakampe.

- Forsøget skal evalueres grundigt, inden vi tager stilling til, hvad der videre skal ske. Men lige nu glæder vi os til, at flere fans kan komme til kamp og heppe på deres hjemmehold, siger hun i pressemeddelelsen.

I Venstre glæder kulturordfører Britt Bager sig også over, at der nu er udsigt til, at flere tilskuere kan komme på stadion. Men det går dog stadig for langsomt, mener hun.

- Vi synes, at regeringen er fodslæbende. Divisionsforeningen har fremlagt en plan for genåbning, der er så gennemarbejdet, at vi synes, at man skulle åbne op nu og have tilskuerne tilbage, siger hun.

Joy Mogensen afviser, at processen med at få tilskuerne tilbage på stadion går for langsomt.

- Superligaen bliver jo noget af det første, hvor der bliver mulighed for lovligt at samles flere end 500. Så jeg synes på ingen måde, at det går langsomt. Jeg synes, at det er godt at lave det her forsøg først, så vi får konkrete erfaringer at basere vores politiske beslutninger på, siger hun.

- Og det er jo ikke et længerevarende forsøg. Der er lagt op til, at rapporten skal ligge klar, så vi kan bruge den forud for genåbningens fase 3, som begynder 8. juni.

FCK vil have mere end 10.000 i Parken

FC København er netop en af de klubber, der har fremlagt konkrete planer, hvor de illustrerer, hvordan de kan modtage mere end 500 tilskuere - helt konkret 10.500 mennesker.

Klubben vil inddele hjemmebanen Telia Parken i 21 sale, hvor der vil kunne være 500 tilskuere i hver.

Lars Bo Jeppesen, der er direktør i FC København, sagde ved tidligere lejlighed, da forsøget var på tale.

- Jeg vil rigtig gerne afholde det her forsøg. Jeg ville gøre det i henhold til den plan, vi har konkretiseret til politikerne, sagde han mandag til TV 2.