Fodbold

Wass spår store rokader og forventer at spille 'rigtig mange' positioner

Daniel Wass forventer, at særligt defensiven bliver afgørende efter coronapausen på grund af den manglende kampform.

Se Daniel Wass og Valencia i aktion fredag klokken 22.00 på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Alsidighed har i mange år været en kvalitet, som danske Daniel Wass har nydt godt af.

Valencia-spilleren har i karrierens løb spillet på en lang række positioner, og det har ikke været en undtagelse i denne sæson, hvor han både har spillet højre back, højre kant og central midtbanespiller.

Jeg kommer til at spille rigtig mange positioner i de her 11 kampe

Daniel Wass

Når Daniel Wass og Valencia fredag aften indleder en kompakt og intensiv sæsonafslutning efter tre måneders coronapause mod lokalrivalerne Levante, er det med en forventning om, at han også i de kommende uger vil blive brugt på flere positioner.

Det fortæller den 31-årige landsholdsspiller til TV 2 SPORT.

- Jeg tror, der vil blive byttet rigtig meget, og det skal der også, for jeg tror ikke, at der er nogen, der kan holde til at spille 11 kampe på så få dage. Det er næsten umuligt efter så lang en pause.

- Jeg kommer til at have en rolle, hvor jeg kommer til at spille rigtig mange positioner i de her 11 kampe, siger Daniel Wass.

Wass må tage plads på bænken

Danskeren har spillet fuld tid i 24 af Valencias 27 kampe i LaLiga i denne sæson, men ifølge det spanske medie Marca kan Wass' første rolle efter pausen blive en tjans som bænkevarmer. I sidste uge spillede Valencia angiveligt en intern træningskamp, hvor holdet var opdelt i et førstehold og et andethold, og her var danskeren ikke i blandt de bedste 11.

Det Valencia-baserede sportsmedie Super Deporte forventer heller ikke, at Daniel Wass, der trods sine alsidige kvaliteter hovedsageligt har spillet højre back i denne sæson, starter inde i fredagens kamp. Mediet forudser, at det bliver Alessandro Florenzi, der skal tage sig af den højre side i forsvaret.

- Jeg spiller selvfølgelig fodbold for at spille kampene, men jeg tror, min rolle bliver at spille rigtig mange positioner. Om det bliver på bænken eller fra start, må tiden vise, siger Daniel Wass.

Manglende kampform vil spille ind

Valencia var senest i aktion 10. marts, da de på hjemmebane tabte 3-4 til Atalanta og røg ud af Champions League.

På grund af et udgangsforbud i Spanien måtte spillerne i næsten to måneder herefter nøjes med at træne for sig selv derhjemme. I starten af maj kunne de igen vende tilbage til træningsbanen, men kun for at træne alene.

Herefter er der gradvist blevet lempet for restriktionerne, og nu er det igen tilladt at træne sammen hele holdet.

Men klubberne har ikke fået muligheden for at pudse formen af i træningskampe mod andre klubber, som man normalt ser efter en lang pause, og det har skabt noget tvivl og usikkerhed inden fredagens genstart, fortæller Wass.

- Det helt store spørgsmål er kampformen, og jeg tror, det er det, der kommer til at spille rigtig meget ind.

- Jeg føler mig i god form, og jeg synes også, de andre hentyder, at de er i god form. Men en ting er træningsform, en anden ting er kampform. Vi må se på fredag, hvordan det bliver, siger danskeren.

Defensiven bliver afgørende

Før de resterende 11 spillerunder ligger Valencia på en syvendeplads i LaLiga, men med kun fire point op til Getafe på fjerdepladsen er der fortsat gode muligheder for at kunne indfri målsætningen om at komme i Champions League.

For at det kan lade sig gøre, skal vurderer Daniel Wass, at der først og fremmest skal styr på de bagerste geledder.

- Det defensive aspekt kommer til at spille rigtig meget ind i de her kampe. Jeg tror, at dem, der er stærkest defensivt, er dem, der vinder de fleste kampe, fordi folk ikke er i den kampform, som de har været. Dem, der er stærkest i defensiven i 90 minutter, er dem, der går hen og vinder de fleste kampe, siger danskeren.

Første opgave for Wass og Valencia bliver at besejre rivalerne fra Levante på hjemmebane - og selvom det bliver uden fans på lægterne, så forventer den blonde dansker en dramatisk kamp.

- Det er et af de sjove opgør. De to stadioner ligger måske én kilometer fra hinanden og fem minutter i bil. Det er ret tæt på. Det er altid sjovt at spille sådan nogle kampe, men vi spiller jo uden tilskuere, så det tager lidt af det sjove.

- Man vil selvfølgelig rigtig, rigtig gerne vinde den kamp – og specielt når det er mod Levante.