Fodbold

Hareide 'havde lyst til at kaste op', da Danmark kvalificerede sig til EM

Nordmanden havde det ikke godt i slutfasen af den afgørende kamp mod Irland i 2019, som blev tæt til sidst.

Da Martin Braithwaite bragte Danmark i front mod Irland en novemberdag i Dublin, var kursen sat mod EM på hjemmebane i 2020.

Fem minutter før tid blev sejrskurs dog til slingrekurs, da Irland fik udlignet til 1-1 i kvalifikationskampen.

Selvom Danmark kunne nøjes med uafgjort ventede en yderst spændende slutfase - en slutfase, som den daværende danske landstræner Åge Hareide havde svært ved at holde ud.

- Det sidste, der sker i den kamp, er, at de får et frispark, som de kan sende i feltet. Jeg stod på sidelinjen og havde lyst til at kaste op.

- Det var helt vildt. Jeg kunne ikke gøre en skid. Jeg kunne bare håbe på, at drengene var stærke nok, siger Åge Hareide i podcasten med navnet 'Teknisk Sone', som han og sønnen laver sammen.

Men Danmark red stormen af. Med 1-1 kvalificerede det danske landshold sig til EM 2020 - en slutrunde, som senere er blevet rykket til 2021.

Stort pres endte i stor lettelse

Det var, som de fleste nok ved, ikke første gang, at Åge Hareide kvalificerede Danmark til en slutrunde.

To år forinden havde han og spillerne kvalificeret Danmark til VM i Rusland. Men de to følelser var vidt forskellige. Det skyldes blandt andet, at EM til næste år skal spilles på hjemmebane.

- Det var en lettelse, at vi havde bragt Danmark til EM på hjemmebane. Det var en fantastisk mulighed for dansk fodbold, og derfor var det en lettelse, siger Åge Hareide.

Desværre for Åge Hareide blev slutrunden udskudt til 2021 på grund af coronapandemien. Derfor kommer nordmanden ikke til at stå i spidsen for Danmark, når landsholdet i sommeren 2021 skal spille tre gruppekampe på hjemmebane.

I stedet skal Kasper Hjulmand stå på sidelinjen, når slutrunden afvikles fra den 11. juni og præcis én måned frem.