Fodbold

Suveræn Kjær tog fuldstændig pynten af Ronaldo, siger ekspert

En flot præstation af Simon Kjær var ikke nok til at sende Ronaldo og Juventus ud af den italienske pokalturnering, Coppa Italia.

Fredag aften spillede Juventus sig i Coppa Italia-finalen efter en nulløsning mod AC Milan.

Ronaldo og resten af truppen fra Torino avancerer til finalen, da de fik 1-1 i det første opgør i Milano for mere end fire måneder siden.

Tilbagevenden af italiensk fodbold blev dog en mindre fuser, hvor specielt Cristiano Ronaldo skuffede stort. Den portugisiske stjerne brændte et straffespark og var generelt usynlig det meste af kampen.

Det skyldes hovedsageligt danske Simon Kjær, der stod direkte over for portugiseren det meste af kampen. Det mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen, der fredag aften kommenterede den direkte duel mellem Kjær og Ronaldo.

- Det var en knivskarp Kjær, der fuldstændig tog pynten af Ronaldo. Han spillede tæt på en suveræn kamp. Hvis han havde scoret til sidst, havde det været en fejlfri præstation.

Simon Kjær var involveret i rigtig mange ting defensivt, hvor det hele blev løst til nærmest perfektion. Der var lidt svinger i valsen efter pausen, men ellers var den danske landsholdsanfører bomstærk.

- Han kom lidt skævt ind i anden halvleg, men spillede sig hurtigt op igen. Han stod alle de rigtige steder, vandt alle dueller i både luften og på jorden, og så tog han fuldstændig pynten af Ronaldo i en én-mod-én-situation. Han var stensikker og rolig på bolden, og så spillede han med en helt anden selvtillid, end jeg er vant til at se ham med, lyder det fra Martin Mikkelsen.

Milans første hjørnespark i kampen ender i panden på Simon Kjær. Danskeren kommer rigtig fint op til bolden, men kvaliteten i afslutningen manglede. Video: TV 2 SPORT

'Blandt de bedste'

Men det er ikke kun i Danmark, at Simon Kjærs præstation blev bemærket. Også de italienske medier havde plusser i karakterbogen til den danske landsholdsanfører.

Flere medier noterer sig særligt én situation, hvor danskeren forhindrede Juventus' Matthijs de Ligt i at score.

- Simon Kjær, som var blandt de bedste, var afgørende, da han efter 71 minutter forhindrede de Ligts hovedstød, skriver La Repubblica, og La Gazzetta dello Sport stemmer i.

- Imponerende stabilitet ligesom sin stopper-kollega. Hvis han altid spiller sådan her, er pladsen hans - ingen diskussion.

Det milanesiske forsvar fik også ros af AC Milan-træneren, Stefano Pioli, efter kampen.

- Vi forsvarede os rigtig godt, og vi gav meget lidt væk, siger den italienske træner til Milan TV.

En uvis fremtid

Simon Kjær ankom i januar til AC Milan på en lejekontrakt, men danskerens fremtid er stadig ukendt.

Kontrakten med AC Milan udløber efter sæsonen, men den italienske klub har en købsoption på danskeren, der er ejet af Sevilla. Martin Mikkelsen vil da heller ikke afskrive, at han kan fortsætte hos milaneserne.

- Han er kommed med det, de håbede på. Har var vist stabilitet og har været en leder. Så jeg tror ikke, det taler mod ham, at han er kommet op i alderen. Milan er jo det hold med den laveste gennemsnitsalder, så Kjær og Zlatan blev nok hentet til på grund af erfaringen.

- Hans fremtid er uafklaret, men han har helt sikkert leveret i Milan-trøjen, konkluderer Martin Mikkelsen.

Selvom Simon Kjær misser Coppa Italia-finalen, er der stadig mulighed for, at vi kan få en dansker i finalen. Lørdag aften mødes Napoli og Christian Eriksens Inter, og den kamp kan du se på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.