Fodbold

Trump vil ikke se NFL og fodbold, hvis spillerne knæler

På sine sociale medier skriver den amerikanske præsident, at han har fået nok af spillere, der knæler under nationalsangen.

Flere amerikanske sportsstjerner har på det seneste sat sig på knæ, når lyden af den amerikanske nationalhymne er tonet ud af stadionhøjtalerne.

Det har de gjort for at vise deres støtte til Black Lives Matter-bevægelsen, der de seneste uger har demonstreret mod racisme og politivold, efter at amerikanske George Floyd mistede livet under en anholdelse 25. maj.

Markeringen blandt amerikanske sportsfolk har mødt kritik hos præsident Donald Trump.

Tidligere på ugen afskaffede USA's Fodboldforbund, USSF, forbuddet mod at knæle under nationalsangen, og det fik Trump til tasterne.

- Jeg vil ikke se med mere, skriver Donald Trump på de sociale medier.

Forbuddet i fodbold er afskaffet

Forbundet mente, at forbuddet var ’forkert og reflekterer en fejl’.

- Det er blevet gjort tydeligt, at denne politik var forkert og forringede den vigtige besked fra Black Lives Matter (bevægelse mod racisme, red.), lyder det i en pressemeddelelse.

Reglen krævede, at alle spillere skulle stå op respektfuldt, når nationalmelodien blev spillet ved fodboldkampe.

Den har eksisteret siden 2017, efter den amerikanske landsholdsstjerne Megan Rapinoe knælede under nationalmelodien til en fodboldkamp i 2016.

NFL støtter spillerne

Rapinoe gjorde det i solidaritet med Colin Kaepernick, der som quarterback for NFL-holdet San Francisco 49ers indledte en protest mod racisme ved at knæle under nationalmelodien inden kampene.

I sidste uge meddelte NFL, at ligaens spillere skal have lov til at protestere under nationalmelodien, og de tilføjede ligeledes, at det var ’forkert ikke at lytte’ til spillerne tidligere.

Efter NFL’s udmelding skrev præsident Trump et opfølgende indlæg på de sociale medier.

- Og nu ser det ud til, at NFL er på vej i samme retning, men det bliver ikke med mig som tilskuer.

Flere NFL-spillere knæler her under nationalsangen før kamp.

Når den engelske Premier League genstartes i næste uge vil det være tilladt at knæle i forbindelse med kampene som støtte til Black Lives Matter.

De 20 klubber i den bedste række er blevet enige om at indføre en række tiltag, hvor spillere kan vise støtten tydeligt på trøjer og ved handlinger såsom at knæle.

Det oplyste Premier League fredag aften på deres hjemmeside.

De første 12 kampe vil spillere kunne udskifte deres navne på trøjerne med Black Lives Matter.

Desuden vil der i hele sæsonen være et logo på trøjerne med Black Lives Matter.

Premier League genstartes onsdag med to kampe. Manchester City tager hjemme imod Arsenal, mens Sheffield United gæster Aston Villa.