Fodbold

Brøndby får lov til at lukke flere tilskuere ind mod FCK

Braget mellem Brøndby og FCK er udvalgt som én af tre kampe, der må huse mere end 500 tilskuere.

Som forsøg kan der lukkes mere end 500 tilskuere ind til superligaopgørene Horsens-Randers, Brøndby-FC København og Lyngby-OB, oplyser Rigspolitiet mandag.

Det er de tre kampe fra 29. spillerunde i Superligaen, der er blevet udvalgt som forsøgskaniner. Spillerunden begynder på lørdag.

Brøndby-direktør Ole Palmå siger til Brøndbys hjemmeside, at man forventer at kunne lukke 2500-3000 tilskuere ind til derbyet mod FCK.

- Med de nye paragraffer i den netop offentliggjorte bekendtgørelse, hvor der skal være to meter mellem hver tilskuer, vil vi ud fra vores umiddelbare beregninger kunne lukke et sted mellem 2500 og 3000 personer ind til derbyet, siger han.

Stadion opdeles

Ved alle tre kampe bliver stadion inddelt i sektioner, hvor der højst må være 500 mennesker i hver. Alle skal holde to meters afstand og sidde ned. Kun hjemmeholdets fans kan blive lukket ind.

De tre kampe spilles henholdsvis lørdag, søndag og mandag, så det udvalgte evalueringsteam kan overvære alle tre kampe på stadion.

Et af kriterierne for udvælgelsen af kampe har været, at man vil teste forsøget på forskellige størrelserne stadioner for at se effekten af kapacitet.

Divisionsforeningen glæder sig til forsøget

Selv om Divisionsforeningen har været med i processen om, hvordan de tre testkampe skal køres, er det udelukkende sundhedsmyndighederne og Rigspolitiet, som har truffet beslutning om udvælgelsen af kampen.

Og hos Divisionsforeningen er man spændt på, hvordan forsøget går.

- Klubberne går nu sammen med myndighederne og Divisionsforeningen i gang med planlægning. Så håber vi, at forsøgene i runde 29 fører til, at vi snarest kan invitere flere tilskuere til kampe på samtlige stadioner, siger direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, i en pressemeddelelse.