Fodbold

Alle 12 værtsbyer melder sig klar til EM-turnering i 2021

Den udskudte udgave af EM 2020 vil som forventet blive spillet fra den 11. juni til 11. juli næste år.

De 12 europæiske byer, der skulle have været vært ved EM 2020 i år, har alle meldt sig klar til den udskudte udgave næste år.

Det oplyser Uefa onsdag eftermiddag ved en online pressekonference.

Dermed er det tidligere fremlagte kampprogram også blevet bekræftet. Kampene skal spilles fra 11. juni og 11. juli 2021.

København er blandt de værtsbyer, der skulle have taget imod Europas bedste landshold i år. EM skulle oprindeligt være begyndt 12. juni. Det blev dog udskudt med et år på grund af den verdensomspændende coronakrise.

Det danske landshold spiller - som det også oprindeligt var planlagt - alle sine tre gruppekampe ved EM i 2021 på hjemmebanen i Parken i København.

Første opgør bliver mod Finland den 12. juni. Herefter følger kampe mod Belgien og Rusland 17. og 21. juni.

Uefa fremlagde onsdag sine beslutninger om blandt andet EM, Champions League og Europa League efter en videokonference.

"Fodbolden er ved at vende tilbage"

- Vi har taget en masse beslutninger om en masse turneringer, og jeg er glad for, at vi kan genoptage stort set alle turneringer, lyder det fra Uefa-præsident Aleksander Ceferin.

- Fodbolden er ved at vende tilbage til et mere normalt liv, efter at det var det rette at stoppe det tilbage i marts, tilføjer han.

Champions League og Europa League skal afgøres ved Final 8-stævner, hvor de resterende hold møder hinanden i knald eller fald-kampe.