Fodbold

Lønstrup vinder retssag mod FC Roskilde: - En kæmpe lettelse

FC Roskilde vil anke Retten i Roskildes dom, efter at retten dømte til fordel for Christian Lønstrup.

FC Roskilde skal betale 333.800 kroner til tidligere cheftræner Christian Lønstrup i sag om uretmæssig fyring. Det oplyser Retten i Roskilde.

Retten giver Christian Lønstrup ret i, at han har ret til løn for sin opsigelsesperiode, efter at han forlod FC Roskilde i maj sidste år.

- Det er en lettelse. Der er gået et år, og jeg har hele tiden syntes, at jeg gjorde det rigtige undervejs i hele forløbet. Det har jeg nu fået bekræftet, siger han til TV 2 SPORT.

- Jeg er ikke overrasket over det, men det er klart, at når man går et helt år, så kan man godt begynder at se spøgelser. Men dagens afgørelse er en kæmpe lettelse.

- Nu ser jeg frem til at komme at videre i min karriere. Sagen har haft store konsekvenser for mig. Det er et år siden, jeg har haft mit sidste fodboldjob, så det kribler for at komme i gang igen. Det er et skridt i den rigtige retning. Jeg glæder mig meget til at lande det næste fodboldjob. Det er mit kald at være træner.

Omvendt oplyser FC Roskildes direktør, Carsten Salomonsen, at klubben har tænkt sig at anke.

- Vi er uenige i hele dommen, siger Carsten Salomonsson.

Anken fra FC Roskilde er dog ikke noget, der bekymrer Lønstrup.

- Det har jeg egentlig ikke nogen kommentar til. Jeg glæder mig bare over dagens dom.

Mener suspension var en fyreseddel

Christian Lønstrup blev fyret i klubben, efter at han angiveligt anklagede sine egne spillere for matchfixing.

FC Roskilde har under retssagen givet udtryk for, at klubben er af den opfattelse, at den tidligere cheftræner selv sagde op.

FC Roskilde mener desuden, at hvis retten skulle give Lønstrup medhold i, at han blev fyret, skulle fyringen vurderes som retmæssig, da klubben mener, at Lønstrup misligholdte sin ansættelseskontrakt ved at anklage spillerne for matchfixing.

Christian Lønstrup blev suspenderet den 14. maj 2019. Klubben fastholder, at der var tale om en midlertidig suspension, hvorefter træneren skulle vende tilbage til arbejdet.

Lønstrup mener ikke, der blev gjort noget for at få ham tilbage på posten som cheftræner, og at suspensionen derfor de facto var en fyreseddel.

Lønstrup havde ifølge sin ansættelseskontrakt tre måneders opsigelse. Hans advokat, Pernille Nørkær, mener dog, at Christian Lønstrup var ansat som funktionær og derfor har ret til fem måneders opsigelse.

Stadig overbevist om matchfixing

Sagen udspringer af en hændelse, hvor Lønstrup den 11. maj sidste år på vej til et bryllup blev kontaktet af en mand på en parkeringsplads. Manden mente at have oplysninger om matchfixing i FC Roskilde.

Dagen efter tabte FC Roskilde 1-2 til Lyngby BK efter to meget sene Lyngby-mål.

På spillermødet dagen efter kampen bragte Lønstrup hændelsen på parkeringspladsen på banen. Nogle af spillerne anså det for at være en anklage møntet på dem.

Lønstrup blev hjemsendt kort tid efter, og dagen efter fik han at vide, at han skulle aflevere sin computer og sine nøgler i klubben. 13. juni sidste år stævnede Christian Lønstrup FC Roskilde.

- Jeg går stadigvæk rundt og håber på, at der kommer flere oplysninger frem. Jeg er stadig ikke et sekund i tvivl om, at der er foregået matchfixing, slår Lønstrup fast.