Fodbold

Nu kan landsholdsfodbolden rulle igen - her er Danmarks næste modstander

UEFA fastholder kampene i Nations League, og det betyder, at Danmark igen skal i aktion i september.

Kasper Hjulmand har nu fået sat i udsigt, hvornår han kan debutere som landstræner for det danske fodboldlandshold.

UEFA har nemlig meddelt, at de fastholder Nations League-kampene, der skal spilles i september, og det betyder, at Hjulmand kan få sin landstrænerdebut mod Belgien om tre måneder.

Efteråret byder dermed på følgende kampe:

  • September: Belgien og England
  • Oktober: Testkamp, Island og England
  • November: Testkamp, Belgien og Island

De nøjagtige datoer og spilletidspunkter er endnu ikke bekræftet, men vil blive det snart, skriver DBU.

Testkampene er indført, da Island også skal have gennemført deres playoff-kampe i deres bestræbelser på at kvalificere sig til EURO2020-slutrunden.

Ser frem til at få samlet holdet

Den danske landstræner er glad for, at han nu har noget at arbejde hen imod.

- Vi er glade for at få en afklaring, så vi ved, hvordan kampprogrammet til efteråret kommer til at se ud. Nu glæder vi os meget til at komme ud og møde de danske fans til nogle gode kampe, og så ser jeg selvfølgelig også meget frem til at få samlet holdet og for alvor få startet vores arbejde sammen, siger Kasper Hjulmand til DBU's hjemmeside.

De to kampe i september er to hjemmekampe mod England og Belgien, og selvom det endnu er uvist, om der må komme tilskuere til kampen, og i så fald hvor mange, ser Hjulmand frem til for alvor at tage hul på arbejdet som landstræner.

- Det bliver et tætpakket program, som vi glæder os til. Men vi skal også sørge for at passe på spillerne, da de også skal spille en del kampe for deres klubhold. Det kommer vi til at have fokus på i tæt samarbejde med spillernes klubber, så vi kan holde spillerne skarpe og fitte, siger hjulmand.

UEFA har desuden onsdag meddelt, at alle kampe – både europæiske klubturneringer samt landskampe – skal afvikles i overensstemmelse med deres nye Medical Protocol, som skal overholdes for at kunne spille kampene.

12 værtsbyer er klar

På onsdagens møde i UEFA blev det også endeligt bekræftet, at de 12 oprindelige værtsbyer til EM-slutrunden, der er blevet udsat til næste sommer, også har fået bekræftet deres værtsroller til turneringen i 2021.

Det betyder, at kampprogrammet kan bekræftes endeligt. Det foregår i praksis ved at rykke hele planen en dag frem, således at slutrunden starter 11. juni og slutter 11. juli. Det danske herrelandshold skal som bekendt spille alle tre kampe på hjemmebane i Telia Parken i København

Danmarks EM-kampe i 2021

  • Danmark – Finland, 12. juni 2021, klokken 18.00
  • Danmark – Belgien, 17. juni 2021, klokken 18.00
  • Rusland – Danmark, 21. juni 2021, klokken 21.00

Telia Parken skal også være vært for en 1/8-finale, der dog bliver uden dansk deltagelse.