- Det var ikke bare en perle, men en skinnende diamant af højeste karat

Hver mandag i resten af denne sæson vil TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker analysere på ugen, der gik i Spanien og LaLiga.

FANTÁSTICO: Det bedste, der skete i LaLiga i sidste uge

Benzemas flugter!

Real Madrid flugtede sig vej igennem Jasper Cillessen og Valencia i løbet af anden halvleg i midtugerundens største kamp, da kongeklubben tog en vigtig sejr. På trods af at Asensio kronede et drømme-comeback, efter 11 måneders fravær med en korsbåndsskade med et mål på sin første berøring, så blev han alligevel overstrålet af Karim Benzema.

Målet til 3-0 var ikke bare en perle, men en skinnende diamant af højeste karat. Den tekniske udførsel var ren perfektion. Tæmningen med højrebenet og derefter flugteren med venstre var en aktion fra øverste hylde.

Fra en uventet kant kom der et af de øjeblikke, vi lever for som fodboldelskere. Der, hvor tiden står stille, og fodbolden i et øjeblik, bare et lille øjeblik, bliver til kunst, og vi glemmer tid og sted. Tak for den oplevelse, Karim!

Franskmanden sluttede kampen af med manér. Video: TV 2 Sport

TERRIBLE: Det værste, der skete i LaLiga i sidste uge

Kampen om guldkalven er ved at køre af sporet!

Spændingen om Champions League-pladserne ser pludselig ud til at blive mindre tæt end forventet. Atlético Madrid ligner et hold på en mission, der skal ende med deltagelse i Europas fineste klubturnering næste år. På bare tre runder har de skiftet sjettepladsen ud med en øjeblikkelig tredjeplads.

Skal Real Sociedad og Getafe fortsat gøre sig forhåbninger om en lignende oplevelse, så skal de snart til at indløse billet til CL-toget, for det er ved at forlade perronen, og lige nu er det med Julen Lopetegui og Diego Simeone som togførere. Med blot ét enkelt point i de første tre runder er særligt Sociedad ved at smide et flot tilløb til en fantastisk sæson på gulvet, mens Getafe ligeså har fået falsk start med blot to point mod overkommelige modstandere.

LA BURRADA: Det, der bare ikke måtte ske

Alaves holdt åbent hus!

Ligaens ringeste angreb fik gang i målmaskinen, da Alaves tog sig en fridag i Vigo. Det var beskæmmende at se et normalt bundsolidt og afbalancerede mandskab sejle rundt igennem 90 minutter. Ligesom i første runde af genstarten fik den lille klub fra baskerlandet et torskedumt rødt kort, og klicheen, om at det er sværere at spille mod ti mand, kan for alvor manes i jorden, hvis det hold er Alaves.

En magtdemonstration af Celta Vigo, der ved pausen fører 4-0 over Atalanta. Video: Rasmine Stigkjær Jacobsen

LO DESAPERCIBIDO: Det mest interessante fra ugen, som vi kunne have overset

Pione Sisto under ekstra pres!

En noget speciel transfer kom torsdag aften i stand, da Nolito vendte “hjem” til sit Celta Vigo, hvor han i tre sæsoner storspillede fra 2013-16, inden Manchester City sendte bud efter venstrekanten.

Det specielle ved aftalen er ikke kun, at det er samme regel, som tillod Martin Braithwaite at skifte til Barcelona udenfor transfervinduets åbning, men mere at Nolito erstatter den skadede andenmålmand Sergio Alvarez.

Som udgangspunkt er det en klar forstærkning i Celta Vigos indædte kamp om overlevelse i LaLiga, og allerede i sit første opgør fik han netmaskerne til at blafre.

Men med danske briller er det desværre dårlige nyheder. Sisto måtte se hele opgøret onsdag aften mod Valladolid fra bænken, og det samme scenarie udspillede sig søndag eftermiddag i kampen mod Alaves. Med ankomsten af Nolito kan det risikere at være starten til enden for danskerens ophold i den lille kystby i Galicien.

Første scoring til Celta Vigo mod Alaves efter pausen blev sat ind af Nolito. Video: Rasmine Stigkjær Jacobsen

CAMPEONATO: Status på mesterskabskampen

Komplet balance i spændingsfeltet mellem de to kombattanter!

På trods af svære kampe - på papiret - kom Real Madrid godt igennem de to opgør mod Valencia og Real Sociedad. Barcelona vandt planmæssigt over Leganes tirsdag aften, men kom ikke videre end et målløst opgør mod Sevilla, og dermed er mesterskabskampen fuldstændig lige (Real Madrid er bedre i de indbyrdes opgør og vil dermed have overhånden i tilfælde af pointlighed).

SERÁ FANTÁSTICO: Hvad skal vi glæde os til i denne uge?

Endnu en dobbeltrunde venter forude, og allerede mandag aften klokken 19.30 sparker Villareal og Sevilla runde 31 i gang. Det kan meget vel vise sig at være en af de bedste kampe den kommende uge, når to af de mest formstærke hold tørner sammen.

Ellers ligner det pligtsejre til de to mesterskabskandidater, så fokus kan rettes mod dysten om Champions League-pladserne og den tætte nedrykningskamp i de kommende runder.