Ekspert fremhæver afgørende dato i Serie A og melder Inter ind i guldkamp

TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen har udpeget favoritten til Serie A-guldet samt givet et bud på en dato, der kan blive afgørende.

Se Juventus' første Serie A-kamp efter coronapausen på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY klokken 21.45.

20. juli er en dato, som fans af italiensk fodbold skal glæde sig til.

For den dag kan gå hen at blive særdeles afgørende i forhold til, hvem der små to uger senere skal krones som vinder af Serie A. Det vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen inden ligaens 27. spillerunde, hvor der kun er ét point mellem Juventus og Lazio på de to øverste pladser.

Og det er netop de to tophold, der 20. juli mødes i noget, der kan minde om en tidlig guldkamp.

- Juventus og Lazio mødes i den femtesidste runde den dag. Hvis et af holdene snubler lidt frem mod den dato, så kan det hold, der ikke snubler, potentielt slå det fast der. Det ligner en nøglekamp, siger Martin Mikkelsen.

Kampen bliver spillet på Allianz Stadium i Torino, der er Juventus' hjemmebane. Men med en optakt med tre kampe på otte dage mod henholdsvis AC Milan, Atalanta og Sassuolo for Serie A's øjeblikkelige førerhold, kan hjemmebanefordelen blive udvasket.

- Juventus kommer lige fra et rigtigt hårdt program, så det kan Lazio måske få en større fordel af, siger fodboldeksperten.

Da de to hold mødtes i det omvendte opgør på Stadio Olympico i Rom, vandt Lazio 3-1.

Topholdenes resterende kampe i Serie A

Juventus

Juventus

22/6: Bologna (Ude)

26/6: Lecce (Hjemme)

30/6: Genoa (Ude)

4/7: Torino (Hjemme)

7/7: AC Milan (Ude)

11/7: Atalanta (Hjemme)

15/7: Sassuolo (Ude)

20/7: Lazio (Hjemme)

23/7: Udinese (Ude)

26/7: Sampdoria (Hjemme)

29/7: Cagliari (Ude)

2/8: AS Roma (Hjemme) 

Foto: Miguel Medina / .

Lazio

Lazio

24/6: Atalanta (Ude)

27/6: Fiorentina (Hjemme)

30/6: Torino (Ude)

4/7: AC Milan (Hjemme)

7/7: Lecce (Ude)

11/7: Sassuolo (Hjemme)

15/7: Udinese (Ude)

20/7: Juventus (Ude)

23/7: Cagliari (Hjemme)

26/7: Verona (Ude)

29/7: Brescia (Hjemme)

2/8: Napoli (Ude)

Foto: Massimo Pinca / Ritzau Scanpix

Inter

Inter

24/6: Sassuolo (Hjemme)

28/6: Parma (Ude)

1/7: Brescia (Hjemme)

5/7: Bologna (Hjemme)

9/7: Verona (Ude)

13/7: Torino (Hjemme)

16/7: SPAL (Ude)

19/7: AS Roma (Ude)

22/7: Fiorentina (Hjemme)

26/6: Genoa (Ude)

29/7: Napoli (Hjemme) 

2/8: Atalanta (Ude)

Foto: Massimo Pinca / Ritzau Scanpix

Atalanta

Atalanta

24/6: Lazio (Hjemme)

28/6: Udinese (Ude)

2/7: Napoli (Hjemme)

5/7: Cagliari (Ude)

8/7: Sampdoria (Hjemme)

11/7: Juventus (Ude) 

14/7: Brescia (Hjemme)

18/7: Verona (Ude)

21/7: Bologna (Hjemme)

26/7: AC Milan (Ude)

29/7: Parma (Ude)

2/8: Inter (Hjemme)

Foto: Miguel Medina / Ritzau Scanpix

Juventus er favoritter trods skuffende sæson

'Den Gamle Dame', som Juventus kaldes, har vundet det italienske mesterskab de seneste otte sæsoner, og det bliver også til ni på stribe, hvis Martin Mikkelsen får ret i sin spådom.

For selvom Juventus langt fra har været lige så suveræne i denne sæson, som de har været tidligere, så kan én ting blive afgørende: Kulturen.

- Jeg synes langt hen ad vejen, de har spillet under forventning. De har skuffet spillemæssigt, og det er jo også derfor, at man føler, der snart ikke er mere snor til Maurizio Sarri. Men de fører stadigvæk, og de vinder deres kampe, og det er på grund af den vinderkultur, der er opbygget i klubben igennem mange, mange år.

Bologna er modstanderen, når Juventus mandag aften går på banen til klubbens første Serie A-kamp i mere end tre måneder. Herefter venter tre kampe mod henholdsvis Lecce, Genoa og Torino, der alle tre er at finde i ligaens nederste halvdel.

Og det faktum, at de seneste otte års mestre har et forholdsvis overkommeligt program i begyndelsen, er vigtigt, da Juventus kommer direkte fra to Coppa Italia-kampe, hvor spillet ikke var overbevisende.

- Juventus har et godt startprogram, så det er en god mulighed for, at de kan spille sig varme. Det ville være værre, hvis de skulle starte med et hårdt program. Programmet er ikke dumt for dem, siger Martin Mikkelsen.

Inter og Eriksen kæmper om guld - Atalanta er ude

Skulle man gå og tro, at guldkampen kun skal udkæmpes af Juventus og Lazio, kan man godt tro om igen. På tredjepladsen finder vi Christian Eriksens Inter, og med kun seks point op til førstepladsen kan de ikke afskrives. Slet ikke.

For Milano-klubbens modstandere i de kommende syv kampe kombineret med en kærkommen pause kan være medvirkende til at sende 'Nerazurri' helt tilbage på omgangshøjde med de to topklubber.

- De har et super kampprogram. Og så skal man huske, at de startede helt vanvittigt godt i starten af sæsonen. De vandt ni ud af de første ti kampe, og så viste alle tallene, at de gik kolde, siger Martin Mikkelsen og fortsætter:

- De mistede intensiteten, de havde færre tacklinger, færre højintense løb og færre afslutninger. De blev bare trætte, så man kunne forestille sig, at de har fået restitueret i den her pause og fået ladet mentalt op. Hvis de så kan komme ud med samme power, så er de helt klart med.

På formbarometeret er Atalanta med seks sejre i de seneste syv kampe også med i det sjove selskab. Men de er fortsat 12 point efter Juventus på førstepladsen, så til trods for den gode stime, skal Bergamo-klubben ikke regnes med i titelræset, mener Martin Mikkelsen.

- De har alle de svære kampe tilbage, og de er langt efter. Der er tre hold foran dem, så der er ikke bare ét hold, de skal hente. Og så har de stadig Champions League at tænke på. Jeg tror, de har afskrevet muligheden og i stedet skal spille om fjerdepladsen med Roma.

Men med tre reelle titelkandidater er der også lagt op til, at afslutningen på denne sæson i Serie A kan blive en kamp til sidste fløj.

- Der er ikke noget, der tyder på, at det ikke bliver tæt helt til det sidste. Lazio har et svært kampprogram, mens Juventus ikke har vist noget, der tyder på, at de kan vinde 10 kampe i træk. Det skal blive tæt til det sidste, siger Martin Mikkelsen.

Afstemning

Hvem vinder Serie A?