Fodbold

Eriksen hyldes efter ’fantastisk præstation’: - Han er blevet modtaget som en konge

Hvis fynboen mangler noget at smile af mandag morgen, kan han med fordel læse de italienske aviser.

Christian Eriksen ser efterhånden ud til at have fundet sig til rette i den italienske storklub Inter.

For anden kamp i streg startede danskeren på banen, da Inter slog Sampdoria med 2-1. Den offensive dirigent kvitterede for træneres tillid med en assist og flere gode aktioner.

Han er blevet modtaget som en konge

Eva Ravnbøl, Italien-korrespondent, TV 2

Den flotte præstation er bestemt heller ikke gået ubemærket hen i de italienske medier.

- Han har allerede indflydelse som en mester - assisten til Lukaku var en perle. Han mestrer både de korte og de lange afleveringer.

- Balletten foran Audero (Sampdorias målmand, red.) var en fryd for øjet. Det nye Inter er bygget op omkring ham, lyder de rosende ord fra Gazzetta dello Sport.

Eriksen scorer tilmed den højeste karakter i avisen sammen med sine offensive legekammerater Romelu Lukaku og Lautaro Martinez, der begge kom på tavlen.

Også mediet Tuttosport havde roser til landsholdsprofilen, der "fortsatte sin indflydelse fra den italienske pokalsemifinale".

- Fantastisk præstation af Eriksen: Fra assisten til den belgiske angriber (Romelu Lukaku, red.) til de mange opfindelser, der kommer af hans bevægelser i mellemrummene.

Christian Eriksens mål til 1-0 blev underkendt. Video: Rasmine Stigkjær Jacobsen

'Modtaget som en konge'

Netop den store opmærksomhed er noget, danskeren godt kan begynde at vænne sig til. Det fortæller TV 2's korrespondent i Italien Eva Ravnbøl.

- Han er blevet modtaget som en konge. Han har fået virkelig meget spalteplads. Han har allerede haft flere forsider, og han bliver omtalt meget.

- Han har en høj stjerne. Han er i vælten, og der bliver holdt øje med ham, siger hun.

Eva Ravnbøl fortæller videre, at det har lydt fra flere fans, at "han bestod sin prøve", da han spillede en "stor kamp".

- En fan har sågar fortalt, at hvis der er nogen, der stadigvæk tvivler på Eriksen, får de med ham at bestille, siger Ravnbøl.

Christian Eriksen fejrer Lukakus mål, som danskeren på fornem vis lagde op til.

Forventer mere af sig selv - træner er enig

Selv mener Christian Eriksen dog, at han kan blive endnu bedre.

- I har ikke set den ægte Christian Eriksen endnu, siger han ifølge Inters hjemmeside til Sky Sports Italia.

Danskeren mener nemlig, at han kan levere på et højere niveau end hidtil.

- Jeg kan blive endnu bedre, og jeg håber på at score mere.

- Jeg gjorde det mod Napoli, men det hjalp ikke holdet, så det betyder ikke noget for mig, og det var bare en heldig afslutning, siger danskeren med henvisning til sit hjørnespark, der strøg direkte i mål uden berøring.

Trods ydmygheden fra den tidligere Tottenham-spiller mener Sky Sports Italia, at Eriksen 'bekræftede sig som Inters playmaker'.

Inter-træner, Antonio Conte, glædede sig efter kampen over danskerens præstation, men ligesom Eriksen selv mener han også, at der er plads til forbedringer.

- Han passer ind i vores projekt, men han skal være mere afgørende, fordi han havde mange chancer til at score - og han skal score, lød det fra træneren på pressekonferencen efter kampen ifølge GOAL.

Milano skal vinde for de døde

Men faktisk er der meget mere end dansk omtale på spil.

Fodbolden agerer i øjeblikket samlingspunkt for italienerne, som fortsat er hårdt ramt af coronapandemien.

Blandt de mange tusinde døde italienere er naturligvis også fodboldfans. Derfor hersker der i Italien en følelse af, at man spiller for at ære de døde.

- Fansene får en klump i halsen, når kampene starter. De er berørte af situationen. Selvfølgelig ved de godt, at fodbold ikke er vigtigere end folkesundheden, men fodbolden er vejen tilbage, siger Eva Ravnbøl.

I Italien holder de et minuts stilhed før kampene for at ære dem, som er døde som følge af coronavirus.

Milano, hvor Christian Eriksens Inter holder til, har været blandt de hårdest ramte byer. Derfor hviler der også et tungere ansvar på Eriksen og holdkammeraternes skuldre.

- Inter og AC Milan har et ekstra pres på sig, fordi Milano har været hårdt ramt. Det fylder meget. De har været samlet i sorg. De mangler noget at glæde sig over, slutter hun.

Inter og Eriksen får en ny chance for at glæde det milanesiske folk på onsdag, når klubben tager imod Sassuolo.

Den kamp kan du se på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.