- Stemningen minder os om alt det triste, der er sket i verden

Hver mandag i resten af denne sæson vil TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen analysere på ugen, der gik i Italien og Serie A.

FANTASTICO: Det bedste, der skete i Serie A i sidste uge

Christian Eriksen!

Ligesom i Coppa Italia-semifinalen mod Napoli i lørdags var danskeren igen placeret på den offensive midtbane for Inter, og Eriksen var i forrygende spilhumør.

Den gravkammerstemning, der til tider hersker, gør ikke meget andet end at minde os om alt det triste, der er sket i verden på det seneste

TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen

Han så knivskarp ud i sine vendinger og viste i flere tilfælde prøver på sit eminente overblik.

Conte har udtalt, at Eriksen skal være mere afgørende, og den besked virkede til at være sivet ind hos danskeren, der blandt andet havde hele fem afslutninger i kampen - flest af alle.

Hans oplæg til Lukakus 1-0 mål var verdensklasse, og Eriksen ligner pludselig en mand, der kan blive Inters helt store profil i den resterende del af sæsonen.

Christian Eriksen lagde op til Inters første mål. Video: Rasmine Stigkjær Jacobsen

TERRIBILE: Det værste, der skete i Serie A i sidste uge

Stilheden!

Den manglende tilskuerlyd i Italien gør ikke noget godt for seeroplevelsen.

Den gravkammerstemning, der til tider hersker, gør ikke meget andet end at minde os om alt det triste, der er sket i verden på det seneste. Fornemmelsen af at det er en træningskamp, man ser, er drænende for energien og indtrykket.

Jeg synes, det giver en bedre seeroplevelse, når jeg “glemmer”, at der ikke er tilskuere. Nogle gange kan en veludført illusion være at foretrække frem for den barske virkelighed.

LA GAFFA: Det, der bare ikke mĂĄtte ske

Torinos afbrændere!

Torino tabte syv kampe i træk op til Coronapausen - blandt andet 7-0 på hjemmebane til Atalanta - og befandt sig inden genstarten i en resultatmæssig krise. Der findes formentlig ikke noget hold, der sukkede mere efter en sejr end netop Torino, og i 2. halvleg af kampen mod Parma havde de chancerne.

Ved stillingen 1-1 brændte anfører og topscorer Andrea Belotti først straffespark, og siden misbrugte både Simone Zaza og Simone Edera frie chancer på kanten af det lille målfelt. Torino havde gigantiske chancer for at afgøre kampen, men det var én af de der dage.

Ophævelsen af forbandelsen virker til at lade vente på sig for trængte Torino.

Andreas Cornelius og Parma måtte nøjes med 1-1 mod Torino. Video: Louise Lind

L’INOSSERVATO: Det mest interessante, vi kunne have overset

Cagliaris form!

Historien om Cagliari i denne sæson er ret utrolig. Holdet ligger i skrivende stund på en ikke specielt opsigtsvækkende 11. plads i Serie A med 32 point efter 26 runder. Det bemærkelsesværdige er, at de efter 15 runder allerede havde 29 af dem.

I de seneste 11 kampe har holdet kun fĂĄet 3 point og har ikke vundet en kamp siden 2. december 2019.

Sæsonen startede helt utroligt for Cagliari og daværende træner Rolando Maran, som blev fyret den 3. marts, men det er i den grad blevet hverdag for Cagliari, som da også tabte den første kamp efter genåbningen af Serie A med 2-1 til Verona.

Hele seks hold adskiller Cagliari fra nedrykningsstregen, men holdet fra Sardinien har kun syv point ned til Lecce på 18. pladsen, og med deres elendige form in mente kan de ikke føle sig sikre på noget.

Samuel Di Carmine har bragt Hellas Verona foran 2-0 mod Cagliari med et rigtig flot langskudsmĂĄl. Video: Nicolai Dvinge

CAMPIONATO: Status pĂĄ kampen om mesterskabet

Inter er med!

Juventus og Lazio er stukket af i toppen af Serie A, men da ingen af de to hold endnu har været i aktion i Serie A efter genåbningen, er der ikke meget nyt at berette om.

På den her side af coronapausen har Juventus spillet to Coppa Italia-kampe uden at score og tabte da også finalen mod Napoli efter straffespark. De mørke skyer er så småt begyndt at trække sig sammen over Maurizio Sarri, og der hviler et enorm pres på de forsvarende mestre inden kampen mod Bologna mandag aften.

Søndag aften vandt Inter den kamp, de havde i hånden i forhold til Juventus og Lazio, og er nu kun seks point efter Juventus på førstepladsen. Seks point er relativt mange, når der kun resterer 12 runder, men Inter så især i 1. halvleg af 2-1-sejren over Sampdoria uhyggeligt stærke ud. Sampdoria fik ikke et ben til jorden, og især samarbejdet mellem Lukaku, Lautaro og Eriksen så spændende ud.

Inter har et på papiret overkommeligt program i den næste syv runder med kampe mod Sassuolo, Parma, Brescia, Bologna, Verona, Torino og SPAL, så hvis Juve og Lazio kommer haltende i gang, kan det hurtigt blive endnu mere spændende i toppen af Serie A.

Kampen var helt lige, men efter straffesparkskonkurrencen kan Napoli kalde sig for vindere af den italienske pokalturnering. Video: Malthe Henriksen

Sarà FANTASTICO: Hvad skal vi glæde os til i den kommende uge?

MĂĄlfest i Bergamo!

Den helt store lækkerbisken i løbet af ugen skal i min optik findes onsdag aften i Bergamo i kampen mellem Atalanta og Lazio.

Atalanta kæmper med Roma om den fjerdeplads, der giver adgang til det forjættede Champions League-land i næste sæson, og Lazio har en historisk chance for at vippe Juventus af Scudetto-tronen.

Romerne er ét sølle point efter Juventus, men har ikke råd til mange svipsere, hvis drømmen om det første mesterskab siden 2000 skal blive en realitet. Denne sæsons omvendte opgør mellem Serie A's to mest scorende hold endte 3-3 efter en hæsblæsende kamp, hvor Atalanta førte 3-0 ved pausen. God fornøjelse.