Fodbold

Anfører i tårer efter første kamp i tre år: - Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige

Bruno Soriano blev hyldet i omklædningsrummet, efter han mandag aften gjorde comeback efter en skadespause på over tre år.

1128 dage. Lidt mere end tre år.

Så lang tid har Villarreals anfører, Bruno Soriano, ventet på at komme i aktion, efter han i slutningen af maj 2017 pådrog sig en alvorlig knæskade og efterfølgende har været igennem et ekstraordinært langt genoptræningsforløb.

Mange gange har jeg tænkt på at komme tilbage for at kunne være der for holdet

Bruno Soriano

Mandag aften skete det så, da han erstattede Paco Alcacer og blev skiftet ind i hjemmekampen mod Sevilla. Og det var da heller ikke uden tårer, da han efter opgøret skulle forsøge at sætte ord på sit længe ventede comeback.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det er så lang tid siden, jeg har spillet. Det her er meget vigtigt for mig efter at have arbejdet så længe og efter at have forsøgt og forsøgt. Man skal jo blive ved med at kæmpe og forsøge at hjælpe holdet bedst muligt, siger 36-årige Bruno Soriano til LaLiga.

Bruno kom på banen efter 88 minutter til klapsalver fra både med- og modspillere. Hjemmeholdets Mario Gaspar, der har vikarieret som anfører, løb straks hen til sin holdkammerat og afleverede anførerbindet tilbage, hvor det hører til.

Forinden var gået hele 105 kampe i LaLiga, hvor Bruno Soriano ikke havde muligheden for at gå på banen i spidsen for sin klub.

Blev hyldet i omklædningsrummet efter kampen

I Villarreal har Bruno i årenes løb opnået legendestatus. Spanieren har spillet hele sin karriere for 'Den Gule Ubåd', hvor han debuterede i sommeren 2006.

På Twitter har den spanske traditionsklub lagt en video op, hvor man kan se, hvordan han blev hyldet i omklædningsrummet i minutterne efter sit comeback.

- Ja, det er vigtigt at vinde, men at blive modtaget sådan af dine holdkammerater... Du fortjener det, kaptajn, skriver klubben.

Og netop klubben og holdet har spillet en stor rolle i, at det overhovedet var en mulighed for Bruno Soriano at gøre comeback mandag aften.

- Mange gange har jeg tænkt på at komme tilbage for at kunne være der for holdet, nu hvor de har hjulpet mig. Det er en stor glæde. Der er mange, der har hjulpet mig hele vejen. Klubben, fansene, familien, min kæreste. Alle har været med til at gøre, at jeg står her i dag, siger spanieren, der har spillet ti kampe for det spanske landshold.

"Det har været nogle hårde tider"

Tilbage i 2017 blev Bruno Soriano opereret første gang for sin skade. Meldingen den gang var, at pausen ville være på omkring tre måneder, inden han igen kunne vende tilbage til fodboldbanen.

36-årige Bruno Soriano blev skiftet ind for Villareal i opgøret mod Sevilla. Video: Malthe Henriksen

Det skete som bekendt ikke. I stedet fortsatte spanierens skadeshelvede. Men efter flere efterfølgende operationer og et langt genoptræningsforløb kunne han i starten af maj vende tilbage til træningen, da fodboldklubberne i Spanien igen fik lov til at træne efter en længere periode med udgangsforbud grundet coronavirus.

- Det har været nogle hårde tider. Man når at tænke mange tanker over tre år. Jeg er bare glad for at få minutter af træneren og hjælpe holdet, siger Soriano, der i løbet af sine få minutter på banen nåede at rage et gult kort til sig.

Midtbanespilleren skal nu forsøge at hjælpe holdet i sæsonens otte sidste kampe. Villarreal er i skrivende stund nummer seks og har fire point op til Sevilla på fjerdepladsen, der giver adgang til Champions League.