Fodbold

Hareide må udsætte jobjagten – er blevet opereret

Åge Hareide må vente lidt med at komme tilbage på en fodboldbane. Lorraine Osullivan / Scanpix Denmark

Åge Hareide har fået fremskyndet en knæoperation, og det betyder, at han ikke ser sig i et nyt trænerjob før til efteråret.

Den tidligere danske landstræner har haft store problemer med sit knæ i det seneste år.

Problemer med knæet var blandt andet en årsag til, at Åge Hareide missede Danmarks EM-kvalifikationskampe mod Gibraltar og Georgien sidste år.

Men da EM-slutrunden blev udskudt, og Hareide ikke længere er dansk landstræner, så nordmanden sin mulighed for at få fremskyndet en operation, der skete for to uger siden.

Dette betyder også, at jobjagten er sat på pause.

- Det er rigtigt. Jeg er nyopereret. Og for mig er intet trænerjob aktuelt før til efteråret, siger den tidligere danske landstræner til norske VG.

Ifølge VG har Åge Hareide været sat i forbindelse med trænersæddet i Rosenborg BK. Men nordmanden vil ikke kommentere på dette – og slet ikke, når han er et stykke fra at komme tilbage på træningsbanen.

- Jeg kommenterer ikke på spekulationer. Det spiller heller ikke en rolle, jeg kan ikke træne noget hold uanset hvad, siger Hareide.

Åge Hareide fortæller til det norske medie, at operationen er vellykket, og at han er i gang med at genoptræne. Men han må endnu ikke løbe rundt på en træningsbane.

Luftede tanker om nyt job

Med sine 66 år kunne Hareide trække sig tilbage og nyde en pensionisttilværelse, men den tidligere danske landstræner har ikke umiddelbart planer om at stoppe trænerkarrieren.

I maj fortalte han til svenske Fotbollskanalen, at hans agent var i kontakt med flere klubber, men at han indtil da ikke har haft fokus på, hvad der skulle ske i fremtiden.

- Der har bestemt også været tilbud fra de nordiske lande, også for nylig, men coronavirusset har sat en stopper for det hele, sagde nordmanden.

Åge Hareide stod i spidsen for det danske landshold fra 2016 til 2020, men havde forinden trænet klubber som Brøndby, Rosenborg og Malmö FF.