LaLiga svarer igen efter Real Madrids klage over program, der strider mod aftale

Real Madrid vil frem til den 35. spillerunde have 26 timers mere restitution end Barcelona, viser en rapport fra LaLiga.

Restitution bliver der ikke meget af for LaLiga-spillerne i den resterende del af sæsonen.

11. juni vendte fodbolden tilbage i Spanien efter at have ligget stille i mere end tre måneder grundet det globale udbrud af coronavirus. For at undgå at denne sæson skulle få alt for store konsekvenser for den næste sæson, besluttede man sig for at lave et yderst komprimeret program.

Kampprogrammet er blevet skruet sammen på en sådan måde, at sidste runde i LaLiga efter planen spilles 19. juli. Det betyder, at alle klubber i den bedste spanske fodboldrække på det tidspunkt vil have spillet 11 kampe på seks uger.

Og selvom alle klubber på forhånd har godkendt planen, så valgte Real Madrid mandag at indgive en klage til det spanske fodboldforbund, RFEF, efter at kampprogrammet for spillerunde 33 og 34 er blevet offentliggjort.

Ifølge Marca er Real Madrid i særdeleshed utilfredse med, at der kun er 62 timer mellem hjemmekampen mod Getafe i runde 33 og udekampen mod Athletic Bilbao.

Til sammenligning har Barcelona, som er a point med Real Madrid i toppen af ligaen, hele 126 timer - mere end fem dage - mellem kampene i runde 33 og 34.

I april indgik RFEF og spillerforeningen i Spanien, AFE, en aftale om, at der som minimum skal være 72 timer mellem hver kamp af hensyn til spillernes helbred. For både Real Madrids og Barcelonas vedkommende vil den regel blive tilsidesat tre gange frem mod runde 35.

LaLiga afviser kritik fra Real Madrid

Men noget kunne tyde på, at der ikke kommer noget ud af klagen fra Real Madrid. Avisen SPORT skriver, at repræsentanter fra LaLiga tirsdag har medvirket i et radioprogram på Cadena SER, hvor de skulle have argumenteret for, at de ikke har favoriseret nogen i kampprogrammet.

Flere medier som SPORT, AS og Marca bringer tirsdag en tabel, der viser, at madrilenerne - til trods for de få timer mellem runde 33 og 34 - i alt har 26,5 timers ekstra restitutionstid i forhold til Barcelona frem mod runde 35.

Herunder kan du se, hvor mange timer Barcelona og Real Madrid har mellem hver kamp frem mod runde 35, og hvordan den akkumulerede restitutionstid ser ud.

Kampprogrammet for de fire sidste runder er endnu ikke offentliggjort, men AS skriver, at Real Madrid ifølge deres oplysninger spiller sæsonens 4 sidste kampe på bare 10 dage, mens Barcelonas afgørende kampe er fordelt ud på 12 dage.

Hvis det holder stik, vil den catalanske storklub samlet ende med at have restitueret i 21 timer mere end Real Madrid i løbet af de 11 sidste spillerunder.

Zidane ville ikke tale om kampprogram på pressemøde

Onsdag skal Real Madrid i kamp mod Mallorca, hvor de skal forsøge at fortsætte de gode takter efter coronapausen, der inden kampen har budt på tre sejre ud af tre mulige.

På det obligatoriske pressemøde inden kampen blev kongeklubbens cheftræner, Zinedine Zidane, spurgt, hvad han selv har af kommentarer til det komprimerede kampprogram.

- Jeg vil ikke gå ind i alle diskussioner. Den ene dag er det kalenderen, den anden dag er det dommerne... Der er noget hver dag. Jeg passer mit arbejde og koncentrerer mig om kampen i morgen (onsdag, red.). Det er finalen nu. Der er kun otte kampe tilbage, og det er det, der interesserer mig.

- Kalenderen ser ud, som den gør. Det eneste, vi skal gøre som spiller og som træner, som en person i klubben, er at få restitueret, for kampene ligger, som de ligger. Der er 11 kampe på kort tid, og vi er nødt til at tage os af de små detaljer som restitution, sagde den franske cheftræner.

Real Madrid og Barcelona har inden denne uges kampe lige mange point i toppen af LaLiga, men på grund af et bedre indbyrdes regnskab, er det hovedstadsklubben, der indtager førstepladsen.