Tømrer' rystede manager med forespørgsel, der kostede ham kontrakt på over 30 millioner

Henrik ’Tømrer’ Pedersens manager blev overrasket, da danskeren hellere ville rive sin kontrakt i stykker fremfor at forlænge den med en lønstigning.

Han var fast mand i flere år hos de engelske klubber Bolton og Hull City til en løn, de fleste nøjes med at drømme om.

Men pludselig en dag sagde Henrik ’Tømrer’ Pedersen ”nej tak” til pengene, så han kunne komme hjem til sin gravide kone i Silkeborg. Det fortæller han tirsdag til Midtjyllands Avis.

I 2008 havde den danske angriber netop været med til at sikre Hull City en oprykning til Premier League. Han var 33 år og havde stadig ét år tilbage af sin lukrative kontrakt med den britiske klub.

Manageren Phil Brown forventede et opkald fra sin danske angriber, der spillede 22 kampe i successæsonen i den næstbedste række og scorede fire mål. Men han havde ikke forventet den besked, som Henrik ’Tømrer’ Pedersen gav.

- Han blev alligevel totalt overrasket, da jeg spørger om muligheden for at rive min kontrakt i stykker, fordi jeg vil hjem til Silkeborg, siger Henrik ’Tømrer’ Pedersen til den midtjyske avis.

- Han tror, jeg ringer for at få en ny og forbedret kontrakt over tre år til mellem 10 og 15 millioner kroner om året – inklusiv diverse bonusser efter oprykning. Det er ikke for meget sagt, at han er rystet.

Efter lidt tovtrækkeri fik danskeren ophævet sin kontrakt og vendte hjem til ungdomsklubben Silkeborg, hvor han fortsatte i fem sæsoner, inden han i en alder af 38 stoppede karrieren i 2013.

Fra millionær til bodega-ejer

Efter hjemkomsten investerede Henrik ’Tømrer’ Pedersen flere af sine millioner i to villaer, som samlet kostede ham et større millionbeløb.

Sammen med sin svoger og svigerinde gik han også ind i restaurationsbranchen, hvor de endte med at miste en million.

I dag ejer han Sportspubben Målet i Silkeborg, som han overtog, allerede inden fodboldkarrieren sluttede.

I sine fem år i Premier League nåede Henrik ’Tømrer’ Pedersen 143 kampe for Bolton og scorede 22 mål. Dermed er han nummer ni på listen over danskere med flest kampe i den bedste engelske række.

Han fik desuden tre landskampe for Danmark, hvor han dog aldrig kom på måltavlen.