Fodbold

Real Madrid-spillere glimter på leje - men er de klar til Los Blancos?

Flere af Real Madrids udlejede spillere har gang i en rigtig god sæson. Men hvor står de i alt 14 lejesvende i forhold til en Real Madrid-fremtid?

Se Real Madrids kamp mod Mallorca onsdag aften klokken 22.00 på TV 2 SPORT X og på TV 2 PLAY.

I Spanien og rundt omkring i Europa blomstrer der lige nu spillere, der er ejet af Real Madrid.

Dortmunds Achraf Hakimi er om muligt blandt de bedste back-spillere i hele verden, mens Martin Ødegaard i Real Sociedad har gjort LaLiga til sin lejeplads.

Han burde allerede nu starte inde for Real Madrid

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker om Achraf Hakimi

Det er dog blot et lille udsnit af de i alt 14 spillere, som Real Madrid i denne sæson har sendt på udviklingsophold i andre klubber.

Nogle spillere er fra øverste hylde, mens andre er så godt som ukendte. Men hvor mange af disse unge spillere har en fremtid i kongeklubben fra Madrid?

Det spørgsmål har TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker forsøgt at give et svar på. Men inden vi dykker nærmere ned i de bedste Real Madrid-lejesvende, er her et overblik over de 14 udlejningsspillere, og hvor i Europa de befinder sig.

Real Madrids lejesvende

Sergio Reguilón

Sergio Reguilon.

Sergio Reguilón

Alder: 23 år

Klub: Sevilla

Nationalitet: Spanien

Position: Venstre back

Antal kampe for Real Madrids A-hold: 22

Foto: Jaime Reina / Ritzau Scanpix

Achraf Hakimi

Achraf Hakimi.

Achraf Hakimi

Alder: 21 år

Klub: Dortmund

Nationalitet: Marokko

Position: Højre back

Antal kampe for Real Madrids A-hold: 17

Foto: Pool / Ritzau Scanpix

Takefusa Kubo

Takefusa Kubo

Takefusa Kubo

Alder: 19 år

Klub: Mallorca

Nationalitet: Japan

Position: Offensiv kant

Antal kampe for Real Madrids A-hold: 0

Foto: Jaime Reina / Ritzau Scanpix

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard

Alder: 21 år

Klub: Real Sociedad

Nationalitet: Norge

Position: Central/offensiv midtbane

Antal kampe for Real Madrids A-hold: 2

Foto: Ander Gillenea / Ritzau Scanpix

Borja Mayoral

Borja Mayora

Borja Mayoral

Alder: 23 år

Klub: Levante

Nationalitet: Spanien

Position: Angriber

Antal kampe for Real Madrids A-hold: 31

Foto: Miguel Medina / Scanpix Denmark

Oscar Rodriguez

Oscar Rodriguez

Oscar Rodriguez

Alder: 21 år

Klub: Leganes

Nationalitet: Spanien

Position: Cffensiv midtbane

Antal kampe for Real Madrids A-hold: 1

Foto: Oscar Del Pozo / Scanpix Denmark

Álvaro Odriozola

.

Álvaro Odriozola

Alder: 24 år

Klub: Bayern München

Nationalitet: Spanien

Position: Højre back

Antal kampe for Real Madrids A-hold: 27

Foto: Michael Dalder / Ritzau Scanpix

Dani Ceballos

Dani Ceballos

Dani Ceballos

Alder: 23 år

Klub: Arsenal

Nationalitet: Spanien

Position: Central midtbane

Antal kampe for Real Madrids A-hold: 56

Foto: David Klein / Ritzau Scanpix

Jesús Vallejo

Jesús Vallejo

Jesús Vallejo

Alder: 23 år

Klub: Granada

Nationalitet: Spanien

Position: Midtstopper

Antal kampe for Real Madrids A-hold: 19

Foto: Andrew Boyers / Ritzau Scanpix

Luca Zidane

Luca Zidane

Luca Zidane

Alder: 22 år

Klub: Racing Santander

Nationalitet: Frankrig

Position: Målmand

Antal kampe for Real Madrids A-hold: 2

Foto: Javier Soriano / Scanpix Denmark

Andriy Lunin

Andriy Lunin

Andriy Lunin

Alder: 21 år

Klub: Real Oviedo

Nationalitet: Ukraine

Position: Målmand

Antal kampe for Real Madrids A-hold: 0

Foto: Javier Soriano / Ritzau Scanpix

Javi Sanchez

Javi Sanchez

Javi Sanchez

Alder: 23 år

Klub: Real Valladolid

Nationalitet: Spanien

Position: Midtstopper

Antal kampe for Real Madrids A-hold: 5

Foto: Sergio Perez / Ritzau Scanpix

Alberto Soro

Alberto Soro

Alberto Soro

Alder: 21 år

Klub: Real Zaragoza

Nationalitet: Spanien

Position: Højre kant

Antal kampe for Real Madrids A-hold: 0

Foto: TV 2 SPORT

Jorge de Frutos

Jorge de Frutos

Jorge de Frutos

Alder: 23 år

Klub: Real Vallecano

Nationalitet: Spanien

Position: Højre kant

Antal kampe for Real Madrids A-hold: 0

Foto: TV 2 SPORT

Mads Junker har udpeget syv spillere, der på baggrund af denne sæson er værd at zoome ind på. Odriozola, Vallejo, Zidane, Lunin, Sanchez, Soro og de Frutos har ikke vist noget nævneværdigt, hvorfor det er mere interessant at kigge på de resterende spillere.

Achraf Hakimi

Den 21-årige marokkaner har brilleret for Dortmund i denne sæson.

Hakimi er den mest målinvolveret forsvarsspiller i Europa i denne sæson, hvor han også nærmer sig Dani Alves' rekord fra 2009-2010-sæsonen. Dengang var Alves involveret i 22 mål i sæsonen som forsvarsspiller, hvorimod Hakimi i denne sæson er på 19 på baggrund af sine ni scoringer og ti assists.

Derfor er Mads Junker også ganske naturligt imponeret af den Real Madrid-ejet Dortmund-spiller.

- Han er nok den, der har haft den bedste sæson af alle Real Madrid-lejesvende. Og det siger ikke så lidt med den sæson, Ødegaard har haft. Jeg vil faktisk sige, at han allerede nu burde starte inde foran Dani Carvajal i Real Madrid-forsvaret. Han har meget mere offensiv pondus, end Carvajal har. Der er ikke nok mål og assists i Carvajal i forhold til, han spiller i Real Madrid. Og der synes jeg, Hakimi kunne komme med et helt andet niveau. Han har virkelig fået hår på brystet af de to sæsoner i Dortmund.

- Jeg kunne sagtens se ham være en starter for Real Madrid i næste sæson. I hvert fald som minimum en klar konkurrent til Carvajal.

Achraf Hakimi har i denne sæson udtrykt sin støtte til George Floyd.

Sergio Reguilón

Den 23-årige spanier var under Santiago Solaris korte ophold i Real Madrid i 2018/2019 med i startopstillingen flere gange.

Siden da er Zinedine Zidane blevet genansat som træner, og Ferland Mendy er hentet ind til venstre back. Det har sendt den unge spanier til Sevilla, og her har han vist forrygende form og været fast starter.

Han var nærmest LaLigas bedste spiller i kapløb med Messi

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker om Martin Ødegaard

Mads Junker vurderer dog, det kræver en afgang, hvis Reguilón skal blive en del af Real Madrid-truppen næste sæson.

- Han har i denne sæson fået sit endelige gennembrud. Nu er han fast mand i Sevilla under Julen Lopetegui og har leveret en rigtig solid sæson for Sevilla. Han er bedst i offensiven, men har bygget rigtig meget på defensivt. Han har haft en super, super sæson.

- Det virker til, at han ikke kan træde ind i Real-truppen næste sæson, fordi Mendy har gjort det så godt. Det er dog realistisk, hvis Marcelo stopper eller skifter til sommer. Det står og falder meget med det, for han er i den grad klar til at spille for Real Madrid. Hvis det ikke var fordi, de havde to knaldygtige venstrebacks i Real Madrid lige nu, så ville han være en oplagt kandidat

Borja Mayoral

Den 23-årige spanier har i denne sæson scoret i hver fjerde kamp for Levante. Senest var han på pletten med et flot solomål mod Espanyol.

Nedrykningstruede Espanyol var kommet fint i gang efter LaLiga-pausen med en sejr og en uafgjort. Lørdag løb de dog ind i et 3-1-nederlag, da Levante var forbi. Video: Nicolai Dvinge

Men et flot solomål og en godkendt sæson er ikke nok til at blive en del af Real Madrid-truppen. Det vurderer Mads Junker.

- Han har haft en lidt broget sæson, og han har aldrig rigtig helt udfyldt sit potentiale. Han er den mest scorende U21-spiller for Spanien, og han har hele tiden været en prominent og håbefuld angriber.

- Jeg tænker, at hans Real Madrid-tid er forbi. I mine øjne var han lidt den nye Morata, der kunne være den der måltyv, der kom ind de sidste 15-20 minutter med gåpåmod. Han har ikke overbevist i Real-trøjen, og det har han heller ikke i sine udlejninger.

- Jeg tror i den grad, Real vil være tilfredse med et salg. Jeg kan ikke se en fremtid for ham hos Los Blancos på den lange bane. Hvis de kunne sælge ham, så ville de penge lune et eller andet sted.

Martin Ødegaard

Han var et kæmpe fænomen, da Real Madrid tilbage i 2015 hentede den dengang 16-årige nordmand. Han er nu i gang med sit tredje lejeophold, hvor der i den grad er kommet gang i karrieren.

Mads Junker er af den overbevisning, at Ødegaard kan blive en fuldblodserstatning for Toni Kroos. Bare ikke endnu.

- Han startede jo med at brænde ligaen ned, da han kom til Real Sociedad efter en mega succesfuld tid i Vitesse. Han er som 21-årig blevet den fuldstændige ledestjerne i Real Sociedad, og det, han præsterede i efteråret, var helt vildt fantastisk. Han var nærmest LaLigas bedste spiller i kapløb med Messi.

Martin Ødegaard scorede et flot mål på frispark, da Real Sociedad slog Osasuna på udebane.

- Han har trods alt mistede en smule af den der kadence. Det ville også være urealistisk, at han kunne holde det tårnhøje niveau. Men han har nogle unikke kvaliteter. Det er vildt at se så ung en spiller tage så stort et ansvar på et hold, der ligger og kæmper med om Champions League-pladserne.

- Med det niveau, han har vist i år, så ville han være klar til Real Madrid. Og det er helt sikkert også en spiller, man kigger på. Jeg tvivler dog på, han kan starte inde for Real Madrid lige nu, fordi de har så stærk en midtbane. Jeg synes absolut, han skulle udlejes en sæson mere medmindre, der sker noget. Hvis han venter et år mere og tager en sæson yderligere i Real Sociedad, så kan han være manden, der afløser Toni Kroos. Det ville i hvert fald være vanvittigt at gå ud og købe en anden spiller, for der findes ikke mange store talenter derude, som har hans kvaliteter.

Dani Ceballos

Den 23-årige midtbanedirigent har allerede 56 Real Madrid-kamp til sit navn.

I denne sæson er spanieren dog udlejet til Arsenal, hvor succesen - ganske uforventligt - er udeblevet. Det mener Mads Junker.

- Det har været en skuffende sæson. Særligt fordi han har et højt, højt niveau. Jeg synes jo, han var den bedste spiller til U21-EM. Jeg havde faktisk troet, han godt kunne gå ind på Reals hold og true den ældre garde med Kroos, Modric og så videre. Det skete ikke, men jeg tænkte, at han så som minimum kunne tage dirigentstokken i Arsenal. Men det er det så bare heller ikke blevet til.

- Han skal passe på med, han ikke får for mange dårlige sæsoner i streg. For så bliver han bare til en middelmådig fodboldspiller. Han kan rigtig, rigtig meget, og man skulle tro, at Arteta i Arsenal kunne få det maksimale ud af ham, fordi Arteta næsten var den samme type spiller. Det har været en skuffende udlejning for Ceballos. For tilfældet har været, at han slet ikke har vist, han kan begå sig i Real.

Dani Ceballos har scoret fem LaLiga-mål for Real Madrid i karrieren.

- Han har jo gjort det godt i perioder i Real Madrid. Og hvis Isco er på vej væk, så kunne han godt være den unge midtbanespiller, man hentede tilbage. Han kan blive en trupspiller, fordi han kender klubben, træneren og omklædningsrummet. Men han er langt fra selvskrevet med det, han har præsteret.

Oscar Rodriguez

Midtbanemanden har i denne sæson vist sig frem for Leganes med sin sublime frisparksteknik. Faktisk er Oscar den spiller i Europa, der har den bedste konverteringsrate på direkte frispark, hvor det er blevet til 4 mål på 12 forsøg.

Det gør ham endda bedre end Messi til den disciplin. Et godt frispark er dog ikke nok til en Real Madrid-fremtid, vurderer Mads Junker.

- Han er jo den eneste fra Leganes, der spiller sig en smule i udstillingsvinduet. Nu er både En Nesyri og Braithwaite smuttet, så der er bedre muligheder for Oscar til at blive set nu. De mål, han laver, er spektakulære. Men det er bare ikke nok. Det er rigtig fint at have sådan en specifik kvalitet, men det er bare ikke det, de store klubber kigger efter.

- Det er såmænd rigtig godt for Real, at han har vist sig godt frem. Der vil måske være en subtup-klub, der tænker, ’ham tager vi et forsøg med’. Men jeg synes ikke, han er i nærheden at af kunne vende tilbage til Real og blive en del af holdet.

Leganés-spilleren Oscar Rodriguez, der oprindeligt er ejet af Real Madrid, scorede i kampen mod Mallorca endnu et mål på direkte frispark. Video: Nicolai Dvinge

Takefusa Kobo

'Den japanske Messi' er spået en stor fremtid. Trods sine beskedne 19 år, har han tidligere i karrieren været tilknyttet Barcelona. Det var dog Real Madrid, der løb med japanerens længerevarende signatur, og i denne sæson er Kubo udlejet til Mallorca i LaLiga.

Og selvom Kubo har vist prøver på sit talent, så mangler der ifølge Mads Junker stadig meget, før han kan blive Real Madrid-spiller.

- Han har udviklet sig meget eksplosivt i løbet af sæsonen. I starten af sæsonen var han jo nærmest ikke en starter hos Mallorca, og han var ugidelig, når han kom ind. Men derfra har det taget fart med ham.

- Han er en rigtig spændende teknisk spiller, men jeg kan ikke rigtig se ham komme til Real Madrid for alvor. Der er simpelthen for mange mangler. Han er lige et niveau eller to under, når vi snakker om de andre spillere som Reguilon, Ødegaard og Hakimi.

- Hvad jeg kan se nu, så synes jeg ikke, at topniveauet er godt nok til en fremtid i Real Madrid. Det indikerer ikke, der er noget helt sublimt i ham. Han kunne være en god spiller i sub-toppen i klubber som Valencia eller Villarreal, men han er lige umiddelbart ikke en spiller fra den øverste hylde.

Kubo scorer til 3-1 i sejren over Villareal. Video: TV 2 SPORT