Fodbold

Reals føringsmål skulle have været annulleret, mener tidligere dommer

Den tidligere spanske topdommer Andújar Oliver mener, at Mallorca-spillerne burde have haft et frispark, inden Real Madrid scorede til 1-0.

Efter Real Madrid kom foran efter knap 20 minutters spil mod Mallorca onsdag aften, samlede de to hold sig i to grupperinger.

Madrid-spillerne jublede sammen med Vinicius Junior, der havde bragt hjemmeholdet på 1-0, imens Mallorca-mandskabet samlede sig om dommer Melero Lopez.

Her appellerede de kraftigt til, at de skulle have haft et frispark kort inden, at Junior scorede, men Lopez vinkede afvisende. Det skete i en situation, hvor Dani Carvajal tacklede Mallorcas Dani Rodriguez, med hvad der øjensynligt lignede en skuldertackling.

Melero Lopez konfronterede også VAR-rummet, men her kom ingen modstridende meldinger.

Ifølge den tidligere spanske topdommer Andújar Oliver burde Mallorca have haft frispark, og dermed var Real Madrid-chancen aldrig opstået.

- I begyndelsen af opspillet er der en fejl fra Carvajal på Dani Rodriguez, som burde have været påpeget af Melero Lopez. Men han tolkede det anderledes. Fra denne handling ender de hvide i et angreb fra Luka Modric, der afleverer videre til Vinicius Junior. For mig er det et frispark, siger Oliver ifølge den Madrid-baserede avis Marca.

Du kan se situationen i højdepunkterne over artiklen.

Afstemning

Mener du, at der er frispark til Mallorca?

Mallorca-spiller er utilfreds

TV 2 SPORTs fodboldekspert Andreas Laudrup vurderede umiddelbart under kommenteringen, at tacklingen var fair.

- Det hele startede ved Cavajal, der kommer igennem med den her erobring og sætter Vinicius op, sagde Andreas Laudrup.

Utilfredsheden, som Mallorca-spillerne viste kort efter scoringen, var stadig tydelig efter kampen.

- Jeg synes, at der blev begået en klar fejl ved det første mål, men dommeren sagde, at det var tvivlsomt, siger Dani Rodriguez, som Carvajal var i duel med, ifølge SPORT efter kampen.

Dommeren vurderede ikke, at der var frispark i situationen.

Mallorcas sportsdirektør, Pablo Ortells, er enig med sin spiller. Han var slet ikke i tvivl om, at spillet og målet ville blive kaldt tilbage.

- Jeg troede, at det var en klar forseelse af Carvajal, men dommeren tolkede det anderledes. Når man ser på resultatet, betyder målet jo samlet set ikke noget, men i øjeblikket giver dem momentum, og det ændrer kampen, siger Ortells.

Med sejren er Real Madrid igen á point med Barcelona. Begge hold har 68, men Madrid indtager førstepladsen på grund af en bedre indbyrdes statistik.

Mallorca ligger lige nu til nedrykning, da de indtager 18.-pladsen med 26 point efter 31 kampe.

Real Madrid undgik at blive dømt for frispark, og Vinicius Jr. lagde bolden ind til 1-0. Video: Louise Lind