Fodbold

Barcelona-træner med kryptisk svar om mulig afsked med profil

Adskillige store medier har de seneste dage erfaret, at Arthur skal til Juventus, mens Miralem Pjanic skifter til Barcelona.

Meget tyder efterhånden på, at Arthur Melo skal til at lære italiensk og vænne sig til at spille i sort og hvidt.

Onsdag og torsdag har medier som Cadena SER, ESPN, The Guardian og La Gazzetta dello Sport alle erfaret, at Juventus og FC Barcelona er blevet enige om en handel, der sender den 23-årige midtbanespiller til Italien, mens bosniske Miralem Pjanic tager den anden vej.

Jeg håber, at alle spillere vil være ærlige og professionelle til sidste øjeblik

Quique Setién

Og da Barcelonas træner, Quique Setién, blev forholdt de seneste dages historier på fredagens pressemøde inden udekampen mod Celta Vigo, gjorde han ikke meget for at nedtone rygterne.

- I princippet har jeg stadig Arthur. Han er vigtig som alle andre. Han vil fortsætte sin træning, og i princippet vil han rejse med os og have muligheden for at spille i morgen.

- Jeg håber ikke, at al den larm påvirker ham. Hvis han spiller, håber jeg, at han vil forsøge at give det bedste af sig selv, sagde Setién ifølge den spanske avis SPORT.

Under normale omstændigheder ville sæsonen allerede være slut, og transfervinduet ville åbne 1. juli. Men grundet den tre måneder lange coronapause vil ligaerne slutte senere end normalt, og derfor vil et eventuelt skifte også først blive gennemført, når de sidste kampe er spillet.

- Alle spillere, der er i sådan en situation, må tage højde for, at sæsonen ikke er slut. Og hvis de forlader klubben, skal de forsøge sige farvel på en god måde og forsøge at vinde en titel. Situationen (med coronavirus, red.) har påvirket os, så jeg håber, at alle spillere vil være ærlige og professionelle til sidste øjeblik, siger Quique Setién.

Flere italienske medier har fredag skrevet, at Arthur forventes at tage til Italien i løbet af weekenden for at gennemgå medicinske undersøgelser. Hvis brasilianeren er med i truppen til udekampen mod Celta Vigo, må det forventes, at det først bliver søndag.

Sarri blev sur over Setién-kommentar

På fredagens pressemøde blev Quique Setién også forholdt rygterne om, at 30-årige Miralem Pjanic i den kommende sæson skal trække i Barcelona-trøjen. Her nægtede den 61-årige spanier at svare, da han ikke ville "svare på hypotetiske spørgsmål".

I maj valgte Setién dog at kalde Pjanic for en "fantastisk spiller", da rygterne for alvor begyndte at blusse op. En kommentar, som Juventus' træner, Maurizio Sarri, kritiserede på et presse møde torsdag.

- Arthur er en Barcelona-spiller, så det vil virke dumt, hvis jeg snakker om ham. Jeg kunne heller ikke lide det, da Setién snakkede om Pjanic, lød det fra den italienske træner.

23-årige Arthur har spillet i FC Barcelona siden 2018, hvor han kom til klubben fra brasilianske Gremio. I den catalanske storklub har han indtil nu spillet 47 LaLiga-kampe med 3 mål til følge.

Mens Arthur har fremtiden foran sig, er Miralem Pjanic en spiller, der aldersmæssigt er på toppen af sin karriere og har rutinen med sig. Bosnieren har været professionel i 12 sæsoner og har de seneste fire sæsoner været fast mand på Juventus-mandskabet.