Liverpool-fans glæder sig over at slippe for 'irriterende' påmindelse fra rivaler

Det længeventede mesterskab i Liverpool har ikke kun stor betydning for fans verden over. For holdets danske indkasttræner er det også en døråbner.

Det er ikke nyt for Liverpool at kunne kalde sig for engelsk mester.

Titlen har nemlig tilhørt klubben 18 gange tidligere, men den 19. triumf har været længe undervejs.

I 30 år har klubben tørstet efter titlen, og derfor er det til stor lettelse for formanden for den danske Liverpool fanklub, Alex Bruun, at mesterskabsforbandelsen nu er ophævet.

- Det er en lettelse og så fortjent, for de har spillet en helt fantastisk sæson. Ja, jeg mangler et bedre dansk ord – helt outstanding – det må vi jo bare sige. Det er så overlegent. Der har ikke være noget med held undervejs. Det har bare været klasse hele vejen, siger Alex Bruun til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Det bliver forhåbentlig den første titel i en stime.

Slut med kommentarer fra United-fans

Liverpool FC blev engelske mestre for første gang i 1901, men det var først i 70’erne og 80’erne, at klubben for alvor dominerede på grønsværen i England.

Alene i den periode blev det til 11 titler, men efter 1990 begyndte tørkeperioden.

- Det er selvfølgelig frustrerende, at de ikke har vundet før. Og det er også irriterende at skulle høre på alle dem, der vil fortælle en, at de ikke har vundet, siger Alex Bruun og uddyber:

- Det er primært Manchester United. Dem har vi lidt udveksling af drillerier med, så det er naturligt nok. Og det er også fair nok. Men nu vandt vi, og så har vi en anden situation.

Med 19 mesterskaber på hylden er Liverpool den klub, der næstflest gange har vundet det engelske mesterskab. Rivalerne fra Manchester United har vundet titlen 20 gange.

En 'magisk' sæson

De seneste par år har det flere gange været lige ved og næsten for Liverpool, der i sidste sæson måtte nøjes med en sølvmedalje.

Det har man godt kunnet mærke i den engelske storklub, fortæller Thomas Grønnemark, der er indkasttræner i Liverpool, til TV 2 SPORT.

- 97 point havde i langt de fleste sæsoner givet et mesterskab, men så fik Manchester City 98. Nu endte vi så med at vinde Champions League, og jeg vil ikke sige, at det var et plaster på såret, for det er jo en enestående ting i sig selv, men allerede sidste år kunne jeg mærke, at folk hungrede efter titlen som engelsk mester.

- Men den her sæson i Premier League har bare været magisk. Det kan næsten ikke gøres bedre.

Nummer et til indkast

Thomas Grønnemark har de sidste to år været ansvarlig for at forbedre Liverpools indkastteknikker.

Før danskeren blev en del af The Reds var klubben blandt de ringeste i Premier League, hvad angår indkast, men nu er de nummer et. Liverpool har endda scoret 13 mål i denne sæson efter indkastsituationer. Og det er ikke i forbindelse med lange indkast ind i feltet, men indkast over hele banen.

- Alene det at træne Liverpool var som en drøm, der gik i opfyldelse for mig. Jeg har altid drømt om at træne i Premier League og tænkt, at det kunne være fedt med et af de helt store hold.

- Men at træne Liverpool og opleve at vinde Champions League og nu også Premier League, det er som et eventyr. Hvis jeg selv skulle have skrevet det, så havde jeg ikke haft fantasi til det hele, siger Thomas Grønnemark.

I tiden mellem de to engelsker mesterskaber har Liverpool vundet Champions League to gange, UEFA Cup én gang, FA Cup tre gange og Liga Cup fire gange.