Fodbold

Byttehandel mødes med stor forundring: - Barcelona må mangle penge

Arthur kom til Barcelona i 2018 fra brasilianske Gremio.  Pau Barrena / Ritzau Scanpix

Fra et økonomiske synspunkt kan handlen være god for Barcelona, men fra et sportsligt perspektiv taber catalanerne, mener eksperter.

Det synes kun at være et spørgsmål om tid, før en stor byttehandel mellem Juventus og Barcelona kan offentliggøres.

Adskillige store medier fra hele verden erfarer, at brasilianske Arthur skifter fra den catalanske storklub til de italienske mestre, mens Miralem Pjanic ryger den anden vej.

Økonomisk er den god, men sportsligt tror jeg, de taber på det

Jordi Gil

Foruden den bosniske midtbanespiller står Barcelona angiveligt til at tjene 10 millioner euro (75 millioner kroner) på handlen - og netop det økonomiske perspektiv må være det vigtigste for Barcelona.

Det vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Keld Bordinggaard, der har svært ved at se, hvorfor den spanske mesterklub ellers skulle acceptere en sådan handel.

- Den her handel er for mig at se et tegn på, at de må mangle penge. Når de takker ja til den her handel og får 10 millioner euro i kassen, så er det, fordi de mangler penge, siger fodboldeksperten, der ikke er den eneste, der har det synspunkt.

FC Barcelona har i en årrække haft økonomiske udfordringer, og de er ikke blevet mindre under coronakrisen, hvor de ligesom så mange andre klubber blandt andet er gået glip af indtægter fra tv-penge og salg af merchandise og billetter.

Flere spanske og italienske aviser forventer, at handlen kan blive officiel i løbet af søndagen, hvor Arthur angiveligt er taget til Torino for at gennemgå lægetjek og skrive under på kontrakt, mens Pjanic vil gøre det samme i Barcelona.

Spansk journalist: Det er en tvivlsom handel

På den catalanske avis SPORT kan man se det fornuftige i at få penge i kassen, men derudover er der ikke meget positivt at sige.

- Det er en god handel for Barcelona ud fra et økonomisk synspunkt, for Arthur er ung og har en høj pris. Men selv om det er en god handel økonomisk, er det ikke en god handel sportsligt.

- Barcelona køber en spiller på 30 år, som er i karrierens efterår. Det er en tvivlsom handel alt i alt. Økonomisk er den god, men sportsligt tror jeg, de taber på det, siger Jordi Gil, der er redaktør på avisen og dagligt beskæftiger sig med storklubben.

Det er ikke kun på grund af en fortjeneste på 10 millioner euro, at aftalen er god for Barcelona. Ifølge Tony Padilla, der er en spansk journalist og historiker, handler det om penge frem for det sportslige.

Arthur i kamp for Barcelona mod Athletic Bilbao.

Til TV 2 SPORT fortæller journalisten, at Barcelona i næste uge skal aflevere et regnskab. For at det kan se godt ud, sælger man Arthur til Juventus for et beløb i omegnen af 80 millioner euro (600 millioner kroner) og får pengene med det samme. På et senere tidspunkt i den kommende regnskabsperiode, vil man så betale italienerne 70 millioner euro (520 millioner kroner) for Pjanic.

- Fansene er ikke glade for det. Fansene er bange for, at det kun kommer til at handle om penge i stedet for om stilen, som tilfældet ellers har været siden 90’erne, siger Tony Padilla om udsigterne til den kommende byttehandel mellem de to midtbanespillere.

Arthur fuldender Juventus' fornyelse

Mens man i Spanien er skeptiske over for særligt det sportslige perspektiv i at lade Arthur tage til Italien og få Miralem Pjanic i truppen i stedet, så bliver det modtaget med glæde i Italien.

Det fortæller den italienske journalist Luca Momblano.

- Han er seks år yngre end Pjanic. Ligner de to spillere hinanden? Nej, det gør de ikke. For Juventus er det afslutningen af en stor fornyelse af midtbanen, som er kernen i Juventus' spillerindkøb, og der er ikke plads til store indkøb. Juventus genopbygger holdet med udgangspunkt i midtbanen.

23-årige Arthur har spillet i FC Barcelona siden 2018, hvor han kom til klubben fra brasilianske Gremio. I den catalanske storklub har han indtil nu spillet 47 LaLiga-kampe med 3 mål til følge.

Mens Arthur har fremtiden foran sig, er Miralem Pjanic en spiller, der aldersmæssigt er på toppen af sin karriere og har rutinen med sig. Bosnieren har været professionel i 12 sæsoner og har de seneste fire sæsoner været fast mand på Juventus-mandskabet.