Luis Suarez sender stikpille til træner efter dyrt pointtab

Luis Suarez mener, at det er trænerens opgave at finde ud af, hvorfor Barcelona har tabt så mange point på udebane i denne sæson.

For anden udekamp i træk måtte Barcelona lørdag gå fra banen med kun ét point i bagagen.

To resultater, der er ganske symptomatiske for den spanske mesterklubs pointhøst på udebane i denne sæson.

Det er sådan noget, som en træner skal analysere på

Luis Suarez

Fem gange har Barcelona tabt, fem gange har de spillet uafgjort og seks gange har de fået alle tre point med hjem til Camp Nou. En statisik, der er væsentligt dårligere, end hvad man er vant til i den catalanske storklub.

I gennemsnit har storklubben hentet 1,44 point på udebane i denne sæson. Det er en stor kontrast i forhold til de seneste 10 sæsoner, hvor gennemsnittet på fremmed græs konsekvent har ligget over to point i LaLiga.

På hjemmebane er sagen en helt anden, hvor de har vundet 15 ud af 16 kampe. Angriberen Luis Suarez forstår ikke, hvorfor der er så stor forskel og mener, det er op til klubbens træner, Quique Setién, at finde løsningen på.

- Det er sådan noget, som en træner skal analysere på. Vi giver alt på banen, og samtidig har vi en følelse af, at vi taber en masse vigtige point på udebane, som vi ikke har gjort i andre sæsoner, sagde Luis Suarez efter lørdagens udekamp mod Celta Vigo, hvor han selv blev dobbelt målscorer i 2-2-kampen.

"Det er ikke kun en enkelt ting"

På pressemødet efter kampen blev Quique Setién forholdt de ting, som Luis Suarez havde sagt. Og noget kunne tyde på, at den 61-årige spanier allerede har analyseret på, hvad der kan være galt - men at det ikke er så nemt at få implementeret.

- Jeg kan nævne tusind ting, for der er ikke kun en enkelt ting, der er skyld i, at sådanne ting sker. Vi forsøger at forsvare os selv med bolden, og så er der bare tidspunkter, hvor man ikke kan angribe.

- Vi kunne godt tænke os at blive mere solide på mange områder. Vi er et hold, der vil vinde og spille på modstanderens banehalvdel, men somme tider har der været en manglende koordination. Det er lidt af alt og ikke kun en enkelt ting, siger Quique Setién.

I kampen mod Celta Vigo var Barcelona foran med både 1-0 og 2-1, inden det gik galt i slutminutterne, da Iago Aspas på fornem vis bankede et frispark direkte i kassen.

Lørdagens pointtab i Vigo betyder, at FC Barcelona nu risikerer at komme to point efter Real Madrid, hvis hovedstadsklubben vinder søndagens kamp mod ligaens bundprop, Espanyol.