Real Madrid lægger afstand til Barcelona med Benzemas genialitet

Real Madrid er tilbage på førstepladsen i LaLiga efter en sejr over bundholdet Espanyol.

En assist i verdensklasse af Karim Benzema grundlagde Real Madrids sejr på 1-0 over Espanyol.

Casemiro satte sidste fod på bolden og sørgede for, at Real Madrid ikke blot generobrer førstepladsen i LaLiga. De lægger også afstand til rivalerne fra FC Barcelona, som spillede uafgjort mod Celta Vigo lørdag aften.

Der er nu to point mellem de to storhold med seks runder tilbage.

Det var Real Madrids femte sejr i træk. Klubben har 71 point efter 32 runder.

Espanyol ligger sidst i tabellen med 24 point. 10 point op til Celta Vigo på den dejlige side af nedrykningsstregen.

Få Real-chancer i kampen

Tre minutter inde i søndagens opgør var det ellers ved at gå galt for Real Madrid mod Espanyol. Hjemmeholdet fik en stor chance for en drømmestart, men missede i to omgange muligheden for at bringe sig foran.

Trods favoritværdigheden skabte Real Madrid ikke det store mod ligaens bundprop, men anfører Sergio Ramos var lidt tilfældigt ved at bringe holdet på 1-0, da han fik tyret bolden lige i hovedet fra nært hold.

Bolden fløj over mål, og Ramos skulle lige sunde sig.

Real Madrid havde flere store muligheder for at bringe sig på 1-0. Video: Kasper Damgaard Kristensen

Som halvlegen skred frem, trak det mere og mere op til en Real Madrid-scoring, og det var nøjagtig, hvad der skete kort inden pausen.

En genial hælaflevering fra Karim Benzema fandt Casemiro, der fra sin position på midtbanen var stormet i feltet. Brasilianeren scorede til 1-0.

Målet blev det eneste for Real Madrid, der vandt uden at spille sig helt ud og nu kan se frem mod næste kamp mod Getafe.

I bunden er der dystre udsigter for Espanyol, der med 12 point op til den rigtige side af nedrykningsstregen har brug for et mindre mirakel for at overleve.

Danske Daniel Wass spillede hele kampen på midtbanen for Valencia, som tabte 0-2 ude til Villarreal. Valencia ligger på ottendepladsen og kæmper for at nærme sig adgangen til de europæiske turneringer.