Fodbold

Real Madrid på vej mod historisk sæson - kan slå 32 år gammel rekord

Søndag aften kan Real Madrid sikre et forspring på to point til Barcelona, hvis de vinder over Espanyol.

Se Espanyol-Real Madrid søndag klokken 22.00 på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Da Real Madrid i 1988 vandt sit tredje mesterskab på stribe, var det med en defensiv, der den dag i dag fortsat står som klubbens stærkeste nogensinde.

Kun 26 mål lukkede hovedstadsklubben ind i løbet af sæsonen, hvor de efter 38 kampe havde vundet LaLiga med 11 point ned til Real Sociedad på andenpladsen.

Man måtte tilpasse sig stilen, fordi man ikke scorede mål nok

Carlos Forjanes

Men 2020 kan blive året, hvor Real Madrid forbedrer den mangeårige defensive klubrekord. Madrilenerne har med 7 runder tilbage af sæsonen kun lukket 21 mål ind.

Og det er ikke helt tilfældigt. Zinedine Zidane fortæller, at defensiven har et stort fokus i dagligdagen hos 'Los Blancos'.

- For sådan en som mig, der ønsker at være mere på bolden, er defensiven det vigtigste nu om dage. Vi har en defensiv, hvor alle er meget dedikerede.

- At forsvare er ikke kun noget for fire eller fem mand. Det handler om hele holdet, og man skal vise holdets styrke og have en attitude, der siger, at man kan vinde vigtige kampe, siger Real Madrid-træneren ifølge spanske AS.

Selv om Real Madrids defensiv har været ekstraordinær solid, så kan de ikke længere nå den spanske rekord for færrest mål imod over en helt sæson. Rekorden sidder Real Sociedad på, da de i 1993/94 kun lukkede 18 mål ind i sæsonens 38 kampe.

Stærk defensiv giver pote i vigtige kampe

De 21 mål, som Real Madrid har lukket ind i denne sæson, er en stor kontrast til de seneste tre sæsoner, hvor de har lukket over 40 mål ind i hver sæson.

Det er først i år, at forsvaret for alvor er trådt i karakter, men det intensive arbejde med de bagerste kæder stået på i endnu længere tid, siger Carlos Forjanes, der er sportsjournalist på AS.

- Man måtte tilpasse sig stilen og forstærke defensiven, fordi man ikke scorede mål nok. Real Madrid har nu sin bedste sæson rent forsvarsmæssigt, siden Zidane kom til.

- Holdet formår at koncentrere sig om de afgørende kampe. I år har Real Madrid slet ikke tabt til hold, der ligger blandt de otte bedste. Det viser forsvarets store styrke, når det virkelig gælder, siger Carlos Forjanes til TV 2 SPORT.

I LaLiga er Real Madrids defensiv to mål bedre end Atletico Madrids og hele 12 mål bedre end Barcelonas. Men det er ikke kun i Spanien, at de er de bedste. Hvis man kigger på de store europæiske ligaer, så er det kun Liverpools forsvar, der kan matche de 21 mål imod.

Faktisk har den madrilenske defensiv set bedre ud tidligere på sæsonen. I slutningen af januar havde de hvidklædte således kun lukket 13 mål ind i løbet af de første 20 kampe. I de seneste ni kampe har de lukket otte mål ind i ligaen.

Tre spillere er afgørende i Real Madrids forsvar

Hvis man kigger på Real Madrids trup, er der ikke meget, der har ændret sig i de bagerste geledder de seneste år, hvor Sergio Ramos, Raphaël Varane, Casemiro, Dani Carvajal og Marcelo alle har været en fast del af startopstillingen i lange perioder.

Og særligt de tre førstnævnte har i denne sæson spillet en altafgørende rolle i, at det har været svært at score mod holdet, mener Carlos Forjanes

- Casemiro er helt klar en nøglespiller for holdet. Han ligger lige foran forsvaret. Han er meget aggressiv og fysisk stærk. Han er ikke bange for nærkampe, selvom det kan give en advarsel. Han er i den forreste forsvarslinje.

- Og hvis man slipper forbi Casemiro, bliver det ikke nemmere af den grund. Bag ham ligger både Ramos og Varane, der har vidt forskellige funktioner. Ramos tager sig af forsvaret i luften, der er hans store styrke. Varanes styrke er især at være hurtigt med tilbage og udnytte sin hurtighed. Han er formentlig Europas hurtigste forsvarsspiller, siger Carlos Forjanes.

På pressemødet inden søndagens kamp blev Zinedine Zidane spurgt ind til samarbejdet mellem Ramos og Varane i det centrale forsvar, og her måtte den franske cheftræner da også erkende, at han er imponeret.

- Jeg er ikke meget for at tale om en eller to spillere, for det handler om holdet. Men denne duo har et imponerende samarbejde. De er en fornøjelse at se for klubben og for mig som en træner. Det er spillere, der giver en enorm garanti, sagde Zidane.

Inden søndagens kamp er Real Madrid ét point efter Barcelona i toppen af LaLiga, men med en sejr over Espanyol kan de generobre førstepladsen.