Fodbold

42-årige Buffon forlænger sin kontrakt med Juventus

Gianluca Buffon har forlænget sin kontrakt med Juventus. Miguel Medina / Ritzau Scanpix

De italienske mestre har ligeledes forlænget kontrakten med 35-årige Giorgio Chiellini.

En legende. En spiller, der simpelthen er uendelig.

Ordene er fra Juventus' hjemmeside, og de handler om den 42-årige målmand Gianluigi Buffon, der mandag har sat sin signatur på en kontraktforlængelse med den italienske mesterklub, så de nu har papirer på hinanden til 2021.

Italieneren har opnået en status som legende i klubben, hvor han siden 2001 har vogtet målet - kun afbrudt af en enkelt sæson i franske PSG. Nu vil han som minimum tilføje endnu et år til sin Juventus-karriere.

- Begge parter havde formentlig håbet - og nok også vidst - at det, der har bundet os sammen i så mange år, ikke var klar til at blive brudt, skriver italienerne i pressemeddelelsen.

Gianluigi Buffon, der spillede i Parma i sine seks første sæsoner som professionel, stod sin seneste kamp 18. december 2019, hvor han med sin optræden nummer 647 i Serie A udlignede Paolo Maldinis rekord for flest kampe. Det betyder, at hvis han får bare én kamp mere i den bedste række, vil han tage rekorden alene.

Chiellini forlænger også kontrakten

Målmanden er ikke den eneste stjernespiller, som Juventus mandag har valgt at forlænge kontrakten med. Giorgio Chiellini har ligeledes skrevet under på en forlængelse frem til 2021.

- Der er spillere, der ikke behøver nogen introduktion. Mestre, hvis historie taler for sig selv, og hvis forhold til trøjen, de bærer, er uopløselig, skriver Juventus om de to spillere på sin hjemmeside.

Forsvarsspilleren har spillet i Juventus uafbrudt siden 2005, hvor han har spillet 386 kampe.

I denne sæson kan Gianluigi Buffon vinde sit 10. mesteskab med Juventus, mens Chiellini kan vinde sit 9.

Torino-klubben fører i skrivende stund Serie A med fire point ned til Lazio på andenpladsen.