Fodbold

Barcelona og Juventus bytter profiler i stor handel

Juventus' Miralem Pjanic skal til Barcelona, mens Arthur ryger den anden vej.

Rygterne har floreret i ugevis, men nu er det officielt.

Fra den kommende sæson vil brasilianske Arthur skifte Barcelona ud med Juventus. Det har Barcelona netop meddelt på sin hjemmeside.

I Juventus har Arthur, der kom til Barcelona i 2018 fra Gremio, fået en kontrakt på fem år.

Lørdag aften ankom 23-årige Arthur til Torino, hvor han søndag gennemgik et lægetjek.

Mandag aften bekræftede Juventus så, at Miralem Pjanić skifter til det catalanske storklub.

Barcelona skriver, at Juventus betaler Barcelona i alt 82 millioner euro (611 millioner kroner) for Arthur, mens det forventes, at catalanerne skal betale 65 millioner euro (484 millioner kroner) for 30-årige Pjanic, der de seneste fire sæsoner har været en nøglespiller for Juventus.

Dermed står den catalanske storklub til at tjene omkring 17 millioner euro (127 millioner kroner) på byttehandlen, der de seneste uger har trukket mange overskrifter i internationale sportsmedier.

"Det er en tvivlsom handel alt i alt"

Det økonomiske perspektiv i forhold til det sportslige har været et stort tema i løbet af de seneste uger.

Arthur i kamp for Barcelona mod Athletic Bilbao.

I Spanien er man ikke sikker på, at det med de sportslige briller er en god idé at skille sig af med 23-årige Arthur for at få en noget ældre erstatning ind, da brasilianeren har fremtiden foran sig, mens det modsatte er gældende for bosnieren.

- Barcelona køber en spiller på 30 år, som er i karrierens efterår. Det er en tvivlsom handel alt i alt. Økonomisk er den god, men sportsligt tror jeg, de taber på det, siger Jordi Gil, der er redaktør på den catalanske avis SPORT og dagligt beskæftiger sig med storklubben.

Det er ikke kun på grund af en fortjeneste på 17 millioner euro, at aftalen er god for Barcelona. Ifølge Tony Padilla, der er en spansk journalist og historiker, handler det om penge frem for det sportslige.

Den her handel er for mig at se et tegn på, at de må mangle penge

Keld Bordinggaard

Til TV 2 SPORT fortæller journalisten, at Barcelona i næste uge skal aflevere et regnskab. For at det kan se godt ud, sælger man Arthur til Juventus og får pengene med det samme. På et senere tidspunkt i den kommende regnskabsperiode, vil man så betale italienerne for Pjanic. Disse oplysninger er dog ikke bekræftet fra hverken Juventus eller Barcelona.

- Fansene er ikke glade for det. Fansene er bange for, at det kun kommer til at handle om penge i stedet for om stilen, som tilfældet ellers har været siden 90’erne, siger Tony Padilla.

Fodboldekspert Keld Bordinggaard er heller ikke overbevist om, at Miralem Pjanic er den rigtige til at udfylde hullet på Barcelonas midtbane.

- Den her handel er for mig at se et tegn på, at de må mangle penge. Når de takker ja til den her handel og får 10 millioner euro i kassen, så er det, fordi de mangler penge.

FC Barcelona har i en årrække haft økonomiske udfordringer, og de er ikke blevet mindre under coronakrisen, hvor de ligesom så mange andre klubber blandt andet er gået glip af indtægter fra tv-penge og salg af merchandise og billetter.