Fodbold

Barcelona-stjerne viste sig frem som en gedigen bangebuks

Hver mandag i resten af denne sæson vil TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker analysere på ugen, der gik i Spanien og LaLiga.

FANTÁSTICO: Det bedste, der skete i LaLiga i sidste uge

Bruno is back!

På trods af hvor afgørende opgøret mellem Villareal og Sevilla mandag aften var, så forduftede vigtigheden af resultatet op i den spanske sommernat, da stadionuret rundede det 87. minut...

Griezmann viste sig frem som en gedigen bangebuks, da han gjorde sig så lille i muren, han kunne

Mads Junker om Antoine Griezmann

Efter 1.128 (!) dage betrådte Bruno Soriano så endelig igen græstæppet på sin elskede hjemmebane Estadio de la Ceramica. Symbolikken var ikke til at tage fejl af. Iført de samme støvler som han bar otte år tidligere, da han styrede Villareal tilbage til La Liga efter en tur i Segunda Division, fik han med det samme overdraget anførerbindet til stående ovationer fra med- og modspillere.

Han kom igennem klubbens akademi og debuterede tilbage i 2006, inden han blev styrmanden på den gule ubåds memorable togter igennem mere end et årti.

Præstationerne førte ham også forbi det spanske landshold, hvor han i 2016 repræsenterede La Roja i deres forgæves forsøg på at hjemfører EM-titlen for tredje gang på stribe. Sæsonen efter EM-deltagelsen var han første mand på holdkortet i Villareal, men fra starten af 2017/2018-sæsonen var Bruno pludselig væk.

36-årige Bruno Soriano blev skiftet ind for Villareal i opgøret mod Sevilla. Video: Malthe Henriksen

Det forlød, han var blevet ramt af en skade i det venstre knæ, omend informationerne var sparsomme. Knæet svigtede Bruno i hans genoptræning, og siden løb han ind i flere og flere skade i sit venstre ben, og pludselig var hele sæsoner forsvundet fra hans fodbold-cv.

Måske tilføjelsen af hjemvendte Santi Carzola har hjulpet Soriano i hans tro på at komme tilbage, eftersom den lille tekniker selv havde siddet ude i ikke mindre end 635 dage med skader.

Har man haft sin gang i et omklædningsrum på fodboldens højeste plan, så ved alle, at skaderne er noget, der følger med, men det er også et tabubelagt emne. Det er den store skyggeside til de ambitioner, det sammenhold og den vindermentalitet, som hersker mellem de fire vægge.

Jeg letter på den støvede studenterhue, som i disse tider pryder landets gader, for Bruno og hans enorme arbejde væk fra holdkammerater og rampelys. Villarreals spillere og stab gjorde det samme for ham efter kampen. Stærke og rørende billeder var det, og Brunos præstation er en, som ALLE kan blive inspireret af.

Spanske Bruno Soriano havde svært ved at sætte ord på, at han mandag aften gjorde comeback efter en skadespause på mere end 1000 dage. Video: TV 2 Sport

TERRIBLE: Det værste, der skete i LaLiga i sidste uge

VAR-katastrofe i La Liga!

Fredag aften sparkede Sevilla og Valladolid 32. runde igang, og det endte med et overraskende pointtab til Champions League-bejlerne fra Andalucien.

Men Lucas Ocampos skulle med små 10 min tilbage aldrig have haft muligheden for at udligne fra pletten. Et hovedstød fra Escudero endte midt på armen af Javi Sanchez, der intetanende begik et straffespark for “hands”. Det var i hvert fald den konklusion, dommer Valentin Pizarro Gomez kom frem til i sekunderne efter hændelsen, og det kan han til dels ikke klandres for, dertil er fodbold simpelthen for dynamisk et spil, til at dommerne kan nå at se alting.

Men hvordan VAR-dommer Juan Martinez Munuera kunne gennemse situationen og STADIG mene, Sanchez begik forsætligt hands, skal forblive et mysterie. Nuvel, dommerfejl er en del af spillet, og sådan har det alle dage været.

Desværre udstillede hændelsen omkring det famøse straffespark dog endnu engang spillets gråzone indenfor dommergerningen. På trods af utallige diskussioner i International Football Association Board (IFAB), som er organet, der står bag fodboldens lovgivning, er det endnu ikke lykkedes at finde en farbar vej i forhold til, hvordan man kan komme det evigt tilbagevendende problem til livs; hånd på bolden.

LaLiga-kampen endte 1-1 mellem Sevilla og Valladolid. Video: Malthe Henriksen

Og som om fredagens VAR-fadæse ikke var nok, så blev det fulgt op lørdag aften, da VAR ikke omstødte straffesparkskendelsen fra Mario Melero, efter Llorente tydeligvis IKKE blev ramt af Ruben Duarte.

Det er en misforstået tendens fra de spanske VAR-dommere, at de ikke må ændrer kampdommerens beslutning. Det er sådan set hele humlen ved, at de sidder ude i skurvognene og kigger med.

LA BURRADA: Det, der bare ikke måtte ske

Nolitos afbrænder og Griezmann manglende mod

Så gik den ikke længere for Messi og co. Efter flere magre præstationer blev titelaspiranterne sat (afgørende?) tilbage i jagten om guldet.

Griezmann viste sig frem som en gedigen bangebuks, da han gjorde sig så lille i muren, han kunne, mens han vendte siden til Iago Aspas’ frispark i næstsidste minut. Det er ganske enkelt for ringe, og det hjælper formentlig ikke på franskmandens popularitet, der allerede er gående mod nul hos Barcelonas tilhængere.

Minutter efter lykkedes det så Nolito at snige sig med i denne kategori, da han brændte en gigantisk chance ved bagerste stolpe. Han skulle blot dirigere bolden i tomt mål, men på forunderlig vis lykkedes det ham at ramme Ter Stegen i stedet.

Skulle Barcelona ende med at snuppe titlen med et enkelt point, så kan de passende sende lidt ekstra god vin mod Vigo og Nolito. Omend det i skrivende stund ikke ser ud til at skulle ske!

LO DESAPERCIBIDO: Det mest interessante fra ugen, som vi kunne have overset

De smukke mål

I takt med at spillernes tekniske niveau bliver hævet efter genstarten på La Liga, begynder de smukke mål også at falde ned som modne frugter på den varme spanske sommerjord.

I sidste uge hyldede jeg Benzema i disse linjer, og hans perle af et mål så ud til at inspirere diverse spillere i runde 31 og 32. I en på papiret usexet kamp mellem Osasuna og Leganes formåede Gallego fra hjemmeholdet og Aviles fra udeholdet at kaste glans over forestillingen.

Escudero hamrede et langskud i kassen på ren Roberto Carlos-manér for Sevilla mod Villareal. Ramos krøllede et vidunderligt frispark i kassen mod Mallorca, og Moreno leverede en kongeflugter på et sublimt oplæg af Cazorla, da Valencia blev sendt hjem med et derby-nederlag søndag aften.

Villarreal tog en vigtig hjemmesejr over Valencia i LaLiga Video: Kasper Damgaard Kristensen

Og det var blot mit personlige bud på en top-fem af flotte mål og detaljer, og så har jeg ikke engang omtalt Benzemas vidunderlige hælaflevering til Casemiros åbningsmål mod Espanyol. Lad os da bare håbe de resterende runder byder på samme overflødighedshorn.

CAMPEONATO: Status på mesterskabskampen

Real Madrid i pole position

På blot 5 runder er det pludseligt blevet Real Madrids mesterskab at tabe. De var to point efter Barcelona ved genstarten, og efter fuld pointhøst i alle fem runder, er det nu Zidane og co., der har et topoints-forspring samt et bedre indbyrdes regnskab.

SERÁ FANTÁSTICO: Hvad skal vi glæde os til i denne uge?

Sidste udkald for Barcelona

Runde 33 og 34 står for døren fra tirsdag af, og alle øjne vil være rettet mod storkampen på Camp Nou, hvor Diego Simeone og hans disciple kan give Messi det endelige dødsstød i titelkampen. Real Madrid skal dog også igennem deres sværeste del af det resterende kampprogram, hvor Getafe og Athletic Bilbao er modstanderne.

Andetsteds i ligaen er opgøret mellem Leganes og Sevilla af voldsom stor betydning. Hjemmeholdet har et sidste skud i bøssen for at indhente holdene over nedrykningsstregen, mens Sevilla skal til at kaste bekymrede blikke i bakspejlet i forhold deres mission med at sikre CL-deltagelse næste år.