Fodbold

Han lå nærmest livløs på jorden efter den brutale og hensynsløse handling

Hver mandag i resten af denne sæson vil TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen analysere på ugen, der gik i Italien og Serie A.

FANTASTICO: Det bedste, der skete i Serie A i sidste uge

Andreas Cornelius!

Danskeren brændte godt nok to store chancer søndag i dét, der endte med at blive en nedtur for Parma mod Christian Eriksens Inter, men til gengæld scorede Cornelius et forrygende flot hattrick i tirsdags mod Genoa - igen.

Det er nemlig ikke bare anden gang i sæsonen, at Cornelius scorer hattrick, det er samtidig også anden gang, han gør det mod Genoa.

Cornelius foldede hele sit repertoire ud i afstraffelsen af et usædvanligt hullet Genoa-forsvar - ét mål med højre, ét med venstre og ét med hovedet. Klasse.

Danske Andreas Cornelius var i hopla og lavede et hattrick i kampen mod Genoa. Video: Kasper Damgaard Kristensen

TERRIBILE: Det værste, der skete i Serie A i sidste uge

Hovedløse Bastos!

Af flere årsager havde jeg ondt af Fiorentina-holdet lørdag aften, som på trods af en flot kamp i Rom alligevel måtte se sig slået 2-1 af titelaspiranterne fra Lazio.

Forseelsen, som førte til dét straffespark, Immobile omsatte til 1-1, var tyndere end tyndt, men endnu værre var det, at den brasilianske forsvarsspiller Bastos ikke blev udvist i slutningen af 1. halvleg for en klodset og fuldstændig hensynsløs tackling på Fiorentina-spilleren Rachid Ghezzal, som nærmest lå livløs på jorden efter den brutale handling.

På det tidspunkt førte Fiorentina 1-0 og var klart bedst. Kom nu, VAR.

Bastos nedlægger Rachid Ghezzal i slutningen af første halvleg. Fiorentina-direktør mener, at der burde have været rødt kort. Video: TV 2 SPORT

LA GAFFA: Det, der bare ikke måtte ske

Klodsmajoren Lucioni!

Fredag aften vandt de ottedobbelte mestre fra Juventus 4-0 på hjemmebane over Lecce, men sejren var langt fra så overbevisende, som cifrene antyder.

I de første 30 minutter af kampen blev Juve i store perioder udspillet af lilleputterne fra Syditalien, og Sarris mandskab lignede ærlig talt et hold, der var på randen af sammenbrud.

Så trådte Lecces forsvarsspiller Fabio Lucioni til. Han modtog bolden i en upresset situation som bagerste mand, men formåede i én, stor klodset bevægelse både at træde i bolden og nedlægge Rodrigo Bentancur. Rødt kort. Game Over.

Juventus vandt med 4-0 over Lecce i Serie A. Video: Malthe Henriksen

L’INOSSERVATO: Det mest interessante, vi kunne have overset

Det grå guld!

De gamle kan endnu. I onsdags i Rom scorede 34-årige Edin Dzeko to fantastiske, nærmest Van Basten-værdige flugtermål i Romas vitale 2-1-sejr over Sampdoria.

I løbet af ugen har 35-årige Cristiano Ronaldo omsat to straffespark til mål samt leveret en overlegen hæl-assist til sin 32-årige holdkammerat Gonzalo Higuaín.

33-årige Gervinho og 37-årige Franck Ribéry har leveret to nærmest identiske mål fra venstrekanten i deres kampe mod henholdsvis Inter og Lazio, hvor især franskmandens mål i Rom var en sand perle.

Fiorentina foran med 1-0 over Lazio. Video: Rasmine Stigkjær Jacobsen

På San Paolo søndag aften kom de to 33-årige legekammerater Dries Mertens og José Callejón begge på måltavlen i Napolis 3-1-sejr over SPAL, og minsandten om ikke også 35-årige Borja Valero har budt sig til med en scoring i Inters 3-3-kamp mod Sassuolo. Alder er bare et tal.

CAMPIONATO: Status på kampen om mesterskabet

Umiddelbart ser det godt ud for Juventus i toppen af Serie A. Juve har - uden at overbevise - vundet deres to kampe efter coronapausen mod Bologna og Lecce, og da både Lazio og Inter er snublet undervejs, har de forsvarende mestre nu fire point ned til Lazio og otte ned til Inter.

Juventus har to “gode” kampe mod de kriseramte mandskaber fra Genoa og Torino i de næste runder, men Juve ser trætte og uinspirerede ud, og om et par uger venter der kampe mod formstærke Milan, målfarlige Sassuolo, de nærmeste rivaler fra Lazio samt Serie A's lige nu bedste hold, Atalanta.

Desuden runder de sæsonen af mod Roma. Inter hænger fast med neglerødderne efter deres sene sejr over Parma søndag aften, og da de næste fem runder byder på kampe mod Brescia, Bologna, Verona, Torino og SPAL er det nu, de skal intensivere spændingen. Der resterer ti runder. Intet er afgjort.

Inter var bagud 0-1, men viste styrken i kampens sidste minutter. Video: Kasper Damgaard Kristensen

Sarà FANTASTICO: Hvad skal vi glæde os til i den kommende uge?

Der er adskillige interessante opgør på programmet i løbet af den kommende uge.

Jeg glæder mig til at følge kriseramte Torino i de næste to runder, hvor de løber ind i først Lazio og siden lokalrivalerne fra Juventus. Torino fik en forløsende sejr på 1-0 over Udinese for nylig, men blev banket tilbage til virkeligheden af Cagliari med et 4-2-nederlag på Sardinien i lørdags. Det kan gå helt galt for Torino i den her sæson.

På onsdag den 2. juli er der Atalanta mod Napoli på programmet. Atalanta ser ustoppelige ud og har scoret ti mål i tre kampe efter coronapausen, og Napoli virker til at have fundet sig selv og har - udover Coppa Italia-triumfen for nylig - vundet fem Serie A-kampe i streg. Det kan kun blive et brag.